Udhëzuesi i Khalid Shafar për në Dubai…

Marisa Karabeci
14/12/2021

Enë shkrirjeje kulturore, qendër ekonomike, destinacion turistik… Dubai është shumë gjëra për njerëz të ndryshëm, por për Khalid Shafar, i pranuari më i fundit në Këshillin e Stilit të MR PORTER, është thjesht vendi që ai e quan shtëpi. I lindur në qytetin e Emirateve në vitin 1980, ai la një karrierë në marketing për të studiuar dizajn në ‘Central Saint Martins’ në Londër përpara se të kthehej në Dubai për të hapur studion e tij.

Tani një dizajner i njohur dhe i kërkuar i produkteve me një listë mbresëlënëse klientësh ndërkombëtarë, ai ka qenë i rëndësishëm në vendosjen e Dubait si një destinacion për artet krijuese. Me Emiratet e Bashkuara Arabe që festuan 50-vjetorin e tyre vetëm javën e kaluar dhe si mikpritëse e përfundimit emocionues të Kampionatit Botëror të Formula 1, ne i kërkuam stilistit rekomandimet e tij të udhëtimit dhe stilit kur ai është në shtëpi dhe jashtë.

Cilat janë këshillat tuaja kryesore për ushqimin në Dubai?

‘La Petite Maison’ nuk dështon kurrë së më bëri përshtypje. Unë do të rekomandoja canard à l’orange, rosa këtu gatuhet si askund tjetër. ‘Zuma’ është gjithashtu një destinacion i mrekullueshëm. Më pëlqen dizajni i tyre i brendshëm. Dhe ‘Teatro’ është një vend ku do të kthehem gjithmonë. Disa nga kujtimet e mia të preferuara u zhvilluan këtu, duke përfshirë festën time më të mirë të ditëlindjes.

Kur udhëtoni, ku qëndroni?

Nëse jam në Emiratet e Bashkuara Arabe, patjetër që qëndroj në ‘Abu Dhabi edition’. Ka shtratin dhe jastëkët më të mirë që kam përjetuar ndonjëherë. Jashtë Emirateve të Bashkuara Arabe, hoteli im i preferuar është ‘Splendid Palace’ në Stamboll. Arkitektura, ambientet e brendshme, mobiljet dhe më konkretisht, tapeti i kuq me vija të kuqe në të gjithë hollet e bëjnë vendin të ndihet si një përrallë.

Cilat janë destinacionet tuaja të preferuara?

Më pëlqejnë qytetet që kanë lindjen dhe perëndimin bashkë, të vjetra dhe të reja, si Firence, Milano dhe Marrakesh, por mbi të gjitha Stambollin. Është si një shtëpi tjetër për mua.

Cilat janë vendet tuaja të preferuara?

Muzeu Sakip Sabancı në Stamboll është një vend ku unë gjithmonë përpiqem të kthehem dhe ta vizitoj, qoftë vetëm duke parë ekspozitën e fundit apo duke shijuar një ditë të plotë. Lagjja Bebek është një tjetër vend i mrekullueshëm për të shkuar, për të shijuar një vakt, një kafe dhe për të ecur nëpër Bosfor për të shijuar pamjet më të mira të qytetit.

Cila është këshilla juaj kryesore për të udhëtuar?

Ecja nëpër një qytet është mënyra më e mirë për ta zbuluar atë dhe për t’u ‘zhytur’ në kulturën e tij.

Cilat janë produktet tuaja të preferuara të kujdesit ndaj lëkurës?

Unë kurrë nuk largohem nga shtëpia pa serumin antioksidues të syve të farës së majdanozit Aesop, koncentratin lucent të fytyrës dhe pastruesin e trupit me gjethe geranium. Përveç gamës së tij të produkteve, ndjej një lidhje të fortë me historinë e markës.

Cila është këshilla më e mirë e stilit që ju keni dhënë?

Vishuni për moshën tuaj. Njerëzit mund ta marrin këtë negativisht, por arsyeja pas saj është të vishni atë që ju përshtatet, çfarë pasqyron personalitetin tuaj dhe çfarë ju jep besim. Stili juaj është fuqia juaj.

Kujt kërkon t’i ngjasosh?

Babai im i ndjerë ka qenë gjithmonë idhulli im dhe një burim inkurajimi për mua. U frymëzova shumë nga udhëtimi i tij i thjeshtë por ambicioz i jetës.

Më shumë