Shqiptarët në Mauthausen, histori të mbijetuarish

Silvia Tabaku
10/01/2022

Një ekspozitë multimedia, përfshi foto, dokumente, dokumentar, histori të regjistruara, zëra, dhe shumë instalacione do të hapet në 21 janar deri 31 janar në Muzeun Historik Kombëtar.

Ekspozita përkon me javën e Holokaustit, ku kujtohen njerëzit që u vranë, u torturuan dhe mbijetuan nga kampet famëkeqe naziste gjatë viteve 38-45.

Janë 8 histori të shqiptatëve të kthyer gjallë nga Mauthauseni që do jenë pjesë e ekspozites. Pjesë do jenë dhe programe edukative për ta përcjellë këtë epokë të historisë për brezat e rinj.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
Facebook
Instagram
www.mhk.gov.al

Adresa: Sheshi Skënderbej 7, Tiranë

Më shumë