Pesë modelet e flokëve më “IN” për meshkuj!

Marisa Karabeci
08/02/2022

Ju mund të tregoni shumë për një mashkull nga këpucët e tij, por këto ditë mund të dalloni edhe më shumë nga prerja e flokëve të tyre. Ka qenë një kohë interesante për flokët tanë. Parukieri me qendër në Londër, Eliot McQueen thotë se:

Unë mendoj se pas pandemisë, ne kemi përqafuar këto prerje flokësh të dyshimta por jo të tepruara.

Ai përmend stilin ‘mullet’ si një trend i madh i flokëve në vitin 2021 dhe thotë se meshkujt janë më aventurierë se kurrë me atë që kërkojnë.

Unë mendoj se ne po përqafojmë më shumë prerje flokësh alternative dhe më shumë mënyra alternative për të parë modelet e flokëve. Nuk ka të bëjë më vetëm me rregullimin, por ka të bëjë më shumë me stilin personal dhe të përqafoni individualitetin tuaj dhe të shprehni veten në mënyra të reja.

Dhe kështu me ndihmën dhe ekspertizën e Mcqueen, ne shfaqim pesë modele flokësh super stil për këtë vit të ri 2022.

1.Stili ‘freeform locs’

McQueen thotë:

Nuk më duhej të përdorja shumë produkte këtu, vetëm një përzierje vaji kastori dhe dylli organik të bletës në rrënjët e tij për të përdredhur flokët shumë lehtë.

Ai përdori gjithashtu një shampo të vogël për të freskuar flokët natyralë dhe për t’u dhënë atyre një ndjesi të relaksuar.

2. ‘Kaçurrelat e plazhit’

Nëse jeni të bekuar me kaçurrela, tani është koha për t’i ‘përqafuar’ ato.

Me kaçurrelat, sa më shumë hidratim aq më mirë, kështu që e spërkata me ujë, përdora një kondicioner dhe i lashë të thahen në ajër për të arritur një ndjesi plazhi. Pastaj tërhoqi kaçurrelat për poshtë për t’u dukur gjithçka natyrale dhe e relaksuar.

3. ‘Stili i Julius Caesar’

Për të arritur këtë prerje, i shkurtova anët, hoqa një pjesë të madhe dhe shtova një sasi vërtet të vogël kremi dhe përdora majat e gishtave për ta trajtuar atë në flokë.

4. ‘Flokët e gjatë’

McQueen pohon:

Kjo po ringjall stilin e viteve 1990, por duket pak e zhbërë.

Për të arritur një pamje që është aq e denjë sa kjo, McQueen këshillon një sprajt që më pas thahet në flokë.

E fshiva pak dhe më pas përdora pjaster shumë lehtë për t’i dhënë një ndjenjë më të gjallë. Kjo funksionon dhe shton një strukturë në flokë pa u ndjerë shumë i stiluar.

5. Stili “sculpted afro coils”

Ajo që më pëlqen te ky stil është se ato të bëjnë të dukesh super natyral.

Për të arritur këtë pamje, McQueen shtoi pak ujë dhe kondicioner për të përgatitur flokët, më pas aplikoi një xhel të fortë dhe përdori një krehër me dhëmbë të imët:

Ndihet e freskët si pamje.

Më shumë