Është pro ujit të rubinetit por shet ujë luksoz, pronari i këtij dyqani po sjell një koncept të ri!

Marisa Karabeci
11/03/2022

Një dyqan që shet ekskluzivisht ujë luksoz është hapur së fundmi në Londër. Ka ujë nga burime të ndryshme në mbarë botën, ndërsa çmimet fillojnë nga 2.5 dhe arrijnë në 120 paund. Dyqani quhet Fine Liquids dhe drejtohet nga Milin Patel, një konsulent uji që synon t’i njohë klientët me filozofinë e ujit, si të vlerësojnë shijen e tij dhe ndryshimet midis produkteve të ndryshme.

Sipas pronarit, i cili është i apasionuar pas ujit, nuk ka ujë më të mirë por ka një ideal për të gjithë. Synimi i tij është të jetë në gjendje të gjejë tek çdo klient se kush është ai që plotëson nevojat e tij. Shija e çdo uji është e ndryshme dhe varet nga përbërja e tij në minerale si magnezi, kalciumi dhe natriumi. Nëpërmjet testit të shijes, ai synon të trajnojë klientët e tij për të dalluar produkte të ndryshme. Si në degustimin e verës, ashtu edhe në degustimin e ujit, duhet t’i lëmë të gjitha shqisat tona të shijojnë produktin, në mënyrë që kjo përvojë të jetë unike.

Në këtë dyqan shiten vetëm produktet në shishe qelqi dhe plastika është e ndaluar. Produkti më i shtrenjtë në dyqan, i cili kushton 120 euro, vjen nga një ajsberg në Patagoni. Edhe pse një konsulent uji, ai është shumë pro ujit të rubinetit. Në fakt, ai beson se ne duhet të kemi ujë rubineti për të shuar etjen në përditshmërinë tonë dhe ujin mineral si një pije luksoze.

Më shumë