Disa këshilla indiane për të qëndruar të rinj dhe të shëndetshëm!

Marisa Karabeci
21/03/2022

Në ditët e sotme, ka shumë mënyra për t’u kujdesur për bukurinë dhe shëndetin, por indianët përpiqen të gjejnë burimin kryesor të të gjithave, që përfshin problemet e tretjes, pasi problemet me stomakun mund të çojnë në shumë sëmundje të ndryshme, duke përfshirë problemet e lëkurës dhe plakjen e shpejtë. Ne ju njohim më poshtë me 6 këshilla indiane që mund t’ju ndihmojnë të qëndroni të rinj për më gjatë dhe të ruani shëndetin tuaj më mirë.

1. Shmangni konsumimin e tepërt të ujit menjëherë pas ngrënies.

Kultura indiane sugjeron të mos pini ujë pak para dhe menjëherë pas vaktit. Kur pini ujë menjëherë përpara se të hani, mund të holloni lëngjet e stomakut që janë përgjegjëse për tretjen dhe nëse pini ujë menjëherë pas vaktit tuaj, mund të ndikojë drejtpërdrejt në gjendjen e ushqimit në stomak dhe nëse tretja nuk bëhet mirë, kjo mund të sjellë plakje të lëkurës e madje edhe obezitet. Specialistët thonë se duhet pak kohë dhe rekomandojnë një hapësirë 30-minutëshe para dhe pas vakteve tuaja.

2. 6 shije që duhen përfshirë në një dietë.

Njerëzit indianë rekomandojnë një vakt të ekuilibruar që përbëhet nga 6 shije, duke përfshirë të ëmblën, të kripurën, të thartën, të hidhurën, të athët dhe shijen acide. Mund të përmirësojë imunitetin tuaj.

3. Konsumoni xhinxher, qimnon dhe piper të zi për të luftuar alergjitë.

Erëzat si këto përmirësojnë tretjen. Përveç kësaj, ato ndihmojnë në eliminimin e alergjive duke përmirësuar sistemin tuaj imunitar. Ju mund të shtoni xhinxherin në çaj dhe ta pini çdo ditë për të rritur efektin.

4. Shmangni ushqimin e ftohtë.

Mjekët indianë rekomandojnë shmangien e ushqimeve të ndenjura, të ftohta dhe të përpunuara. Ato janë shumë më të vështira për t’u tretur dhe mund të çojnë në formimin e toksinave.

5. Shmangni konsumin e kosit ose gjizës gjatë natës.

Njerëzit me aciditet, refluks acidi ose dispepsi rekomandohet të shmangin kosin ose gjizën gjatë natës. Arsyeja është se mund të shkaktojë kapsllëk kur sistemi është gati për të fjetur. Është shumë mirë ta hani atë gjatë ditës.

6. Zgjohuni 2 orë para lindjes së diellit.

Mënyra më e thjeshtë për të bërë një jetë të shëndetshme, sipas mjekëve indianë, është të organizoni rutinën e duhur të përditshme. Ajo përfshin zgjimin 2 orë para lindjes së diellit. Gjithashtu, duhet të hani në kohën e duhur dhe të flini në kohë.

Më shumë