Një vështrim nga Java e Modës në Tokio!

Marisa Karabeci
23/03/2022

Pas sezoneve të njëpasnjëshme të shfaqjeve të anuluara dhe prezantimeve virtuale, një Javë e Modës në Tokio, u rikthye në një turbullim të paletave teknike, inovacionit digjital dhe krijimeve skulpturore. Me 54 marka të pranishme dhe 30 ekspozita fizike, edicioni i eventit Vjeshtë-Dimër 2022 shënoi një rikthim optimist dhe numrin më të madh të pjesëmarrësve që nga shpërthimi i pandemisë.

Dizajneri Tomo Koizumi, krijimet ekstravagante të të cilit u bënë virale pas shfaqjes së tij në Javën e Modës në New York 2019 dhe së fundmi, në Ceremoninë e Hapjes së Lojërave Olimpike Verore u shfaq në vendin e tij, me të famshëm japonezë midis atyre që modelonin krijimet e tij.

Duke inskenuar shfaqjen intime me temë “tepihu i kuq” në Hotel Edition Tokyo, Koizumi zgjeroi repertorin e tij me fustane ballore skulpturore me një kostum të zhveshur, të veshur nga modeli dhe aktori transgjinor Satsuki Nakayama dhe një jumpsuit të kuq me një fund gjigant krem, modeluar nga aktori dhe ish-ylli i popit, Yuko Oshima.

Disa stilistë përdorën kthimin e mirëpritur të audiencës më të madhe për të treguar krijimet e tyre në mënyra të reja dhe të papritura. Ndërkohë Yoshio Kubo, në atë që u quajt si një “prezantim NFT” nga organizatorët, prezantoi punimet e tij skulpturore si një ekspozitë, me modele të veshura me krijime pikturë njëngjyrëshe që u shndërruan në fustane ekstravagante të fryrë. Pjesët u frymëzuan nga moda digjitale, ku mundësitë janë të pafundme.

Më shumë