Trend i ri?! Modelet në moshë “pushtojnë” pasarelat gjatë Javës së Modës!

Marisa Karabeci
31/03/2022

Modelet e pasarelave zakonisht e nisin karrierën e tyre në moshë shumë të re dhe dalin në pension në të tridhjetat e tyre. Por në ditët e sotme, industria e modës po bëhet gjithnjë e më gjithëpërfshirëse dhe ne mund të shohim më shpesh modele të vjetra gjatë Javës së Modës.

Disa prej tyre janë supermodele të modës së vjetër që po rikthehen në pasarelë, ndërsa të tjera e kanë filluar modelimin në moshë më të madhe. Këto modele dëshmojnë se mosha nuk duhet të pengojë askënd në realizimin e dëshirave. Njihuni me disa prej tyre:

1. Cindy Crawford për ‘Savage x Fenty’ në moshën 55 vjeçare

2. Naomi Campbell për ‘Versace’ në moshën 51 vjeçare

3. Carmen Dell’Orefice për ‘Guo Pei’ në moshën 85 vjeçare

4. Helena Christensen për ‘Off-White Womenswear’ në moshën 53 vjeçare

5. Beverly Johnson për ‘Bibhu Mohapatra’ në moshën 69 vjeçare

6. Kathy Jacobs për ‘Sports Illustrated’ në moshën 57 vjeçare

7. Maye Musk për ‘Christian Siriano’ në moshën 71 vjeçare

8. Christy Turlington për ‘Fendi’ në moshën 52 vjeçare

9. Patti Hansen për ‘Michael Kors’ në moshën 62 vjeçare

10. Carol Alt për ‘Dennis Basso’ në moshën 58 vjeçare

11. Veronica Webb për ‘Nicole Miller’ në moshën 54 vjeçare

12. Alva Chinn për ‘Naeem Khan’ në moshën 70 vjeçare

Më shumë