Nuk ju pëlqejnë miqtë e partnerit tuaj?! Ja se çfarë duhet të bëni në të tilla raste!

Marisa Karabeci
06/04/2022

Ndonjëherë ndodh që mos ta pëlqeni shoqërinë e partnerit tuaj. Nëse e gjeni veten në një situatë ku nuk shiheni sy më sy me ta, me siguri do të dëshironi të dini se çfarë të bëni për këtë. Hapi i parë është të përpiqeni t’i shihni gjërat nga perspektiva e tyre.

Është e mundur që thjesht po i keqkuptoni miqtë e tyre ose po i shihni në një këndvështrim negativ, sepse ndiheni të pasigurt për marrëdhënien tuaj. Nëse arrini t’i shihni gjërat nga një këndvështrim më objektiv, mund t’ju ndihmojë të lehtësoni mospëlqimin tuaj ndaj tyre.

Flisni me partnerin tuaj për shqetësimet tuaja

Ky është një hap i rëndësishëm sepse partneri juaj duhet të jetë i vetëdijshëm për problemet që keni. Ata mund të mos e kuptojnë se miqtë e tyre janë një problem për ju. Pasi ta kuptojnë, ata mund të jenë më të ndërgjegjshëm për situatën dhe të përpiqen t’ju ndihmojnë të ndiheni më rehat.

Njihuni më mirë me ta

Kjo mund të jetë e ndërlikuar, por ia vlen një përpjekje. Mundohuni të bisedoni me ta dhe të njihni interesat e tyre. Mund të mos përfundoni të jeni miqtë më të mirë, por të paktën do të kuptoni më mirë se kush janë ata.

Mundohuni të mos e lini të ndikojë në marrëdhënien tuaj

Është e rëndësishme të mbani mend se partneri juaj është i ndarë nga miqtë e tij. Vetëm për shkak se nuk ju pëlqejnë miqtë e tyre, nuk do të thotë që ju duhet të mos e pëlqeni partnerin tuaj.

Mos bëj thashetheme

Nëse keni një problem me një nga miqtë e partnerit tuaj, bisedoni drejtpërdrejt me partnerin dhe/ose mikun tuaj për këtë. Mos bëni thashetheme ose mos flisni pas shpinës së tyre, kjo vetëm do ta përkeqësojë situatën.

Më shumë