E dimë që ju duket e pazakontë, por provojeni njëherë të mos vishni të brendshme! Do të na falenderoni…

Marisa Karabeci
20/04/2022

Për shumë prej nesh, vendosja për të mos veshur të brendshme mund të duket si një gjë e pazakontë. Në fund të fundit, ne jemi mësuar t’i veshim nën rroba dhe disa prej nesh nuk i heqin as natën. Por, herë pas here të qenit pa të brendshme në fakt ofron shumë përfitime shëndetësore që shkojnë shumë përtej komfortit tuaj personal. Ja pse veshja e të brendshmeve gjatë gjithë kohës mund të mos jetë zgjidhja më e mirë për shëndetin tuaj.

1. Nuk po e lini zonën tuaj intime të marrë ‘frymë’.

Nëse jeni dikush që ju pëlqen të vishni të brendshme sintetike me dantella, mund ta rishikoni këtë zakon. Megjithëse pëlhurat sintetike duken më tërheqëse se pambuku, ato bllokojnë djersën dhe lagështinë rreth zonës tuaj intime. Nëse nuk i jepni vetes pushim nga të brendshmet herë pas here, kombinimi i djersës dhe lagështisë mund të shkaktojë acarim të lëkurës dhe madje të çojë në infeksione dhe infeksione të traktit urinar.

2. Mund të shkaktojë erë të keqe trupore.

Fijet sintetike bllokojnë djersën dhe bakteret brenda veshjes dhe ky kombinim mund të rezultojë në një erë të pakëndshme të trupit. Për të shmangur një erë të keqe në zonën intime, provoni të anashkaloni të brendshmet herë pas here, sepse kjo lejon që djersa juaj të avullojë dhe minimizon aromat.

3. Mund të përjetoni irritim të lëkurës.

Të mos vishni të brendshme herë pas here mund të jetë një ide e mirë nëse jeni duke përjetuar acarim në zonën tuaj private. Të brendshmet që janë shumë të ngushta dhe të përbëra nga pëlhura artificiale mund të irritojnë lëkurën delikate dhe madje t’ju ekspozojnë ndaj lëndimeve dhe infeksioneve. Për të shmangur këtë ndjesi të pakëndshme, provoni të vishni rroba të gjera dhe herë pas here të anashkaloni të brendshmet.

4. Mund t’ju bëjë më të prekshëm ndaj alergjive.

Mbathjet tuaja të preferuara rozë ose vjollcë me siguri duken të shkëlqyera, por ngjyrat artificiale që ato përmbajnë mund të shkaktojnë acarim dhe skuqje. Ekspozimi ndaj kimikateve në ngjyrat e tekstilit ditë pas dite mund të rezultojë në infeksione më serioze. Kur vjen puna te të brendshmet, gratë kanë parapëlqimet e tyre dhe mesa duket edhe meshkujt, por ndërsa të brendshmet e tyre janë bazike, gratë kanë një pafundësi zgjedhjesh. Sigurisht, çdo gjë që veshim, nga të brendshmet deri te palltoja, bëjmë mirë ta veshim për veten tonë, por është interesante të dimë edhe çfarë mendojnë ata.

Më shumë