Kombinimi i vitaminës C me këtë antioksidantë, gjithçka që i duhet trupit tuaj!

Marisa Karabeci
14/05/2022

Vitamina C është e famshme për vetitë e saj antioksidante dhe referohet rregullisht si një mjet i rëndësishëm për të luftuar stresin oksidativ në trup, veçanërisht kur bëhet fjalë për kujdesin e lëkurës. Por ka një tjetër antioksidant të fuqishëm, veprimet e të cilit përforcohen në trupin tuaj falë vitaminës C dhe anasjelltas. Po flasim për antioksidantin tonë kryesor, glutationi.

Pse glutationi është i rëndësishëm për trupin?

Sipas dietologes holistike Ella Davar, glutationi dhe pararendësi i tij, N-acetilcisteina (NAC), mbështesin proceset e detoksifikimit në trup dhe mbrojnë kundër efekteve të ndotësve mjedisorë dhe stresit oksidativ.

Është një antioksidant dhe një pjesë qendrore e mekanizmave të detoksifikimit të trupit, kështu që është jetike për të ruajtur mbrojtjen tuaj kundër radikalëve të lirë dhe llojeve të caktuara të toksinave.

Si i forcon vitamina C nivelet e glutationit?

Vitamina C mund të ndihmojë në promovimin e niveleve të shëndetshme të glutationit në qelizat tuaja të bardha të gjakut, duke mbështetur gjithashtu aktivitetin e përgjithshëm të antioksidantit kryesor.

Meqenëse vitamina C dhe glutationi janë të dyja antioksidantë, ato ndihmojnë në largimin e disa prej të njëjtave radikale të lira nga trupi. Kur i mbani nivelet tuaja të larta të vitaminës C, ju po hiqni një pjesë të presionit nga glutationi i cili lejon që glutationi të ndihmojë me funksione të tjera, si mbështetja e rrugëve natyrore të detoksifikimit.

Ka gjithmonë një argument të fortë për të rimenduar dietën tonë. Provat tregojnë se ajo që ne vendosim në trupin tonë mund të ketë një ndikim të madh në shëndetin dhe mirëqenien. Bërja e ndryshimeve në zakonet tona të të ngrënit mund të ndikojë te ne përgjithmonë nga mënyrat më të ndryshme. Pavarësisht nëse është gjumë më i thellë, përqendrim më i madh, peshë më e ulët ose një jetë më të mirë seksuale pas këtij viti, ne pyetëm ekspertët e ushqimit se si të përfitoni më të mirën nga trupi juaj.

Më shumë