Cilët janë 5 kristalet më fatsjellës sipas ekspertëve?!

Silvia Tabaku
24/05/2022

Kemi nevojë për motivim? Apo që dashuria në zemrën tënde të fillojë të lulëzojë? Ose ndoshta thjesht duhet t’i jepni fund një vargu pushimesh të këqija. Kthimi te kristalet fatsjellës mund të jetë zgjidhja. Sidoqoftë, mos mendoni se kjo është një përgjigje e re sepse kristalet dhe mineralet janë përdorur që në kohët e mëparshme për të rritur fatin, shëndetin dhe bollëkun, kështu thotë Laura Ellis, një praktikuese e shërimit të multimodalitetit që ka punuar me kristalet për më shumë se 30 vjet.

Pavarësisht nëse jeni duke u përpjekur të rrisni fitimet, të sillni energji pozitive, ose të shënoni një punë ose parntner të ri, rritja e fatit tuaj me kristale është një mënyrë e mirë për t’u hapur ndaj shtigjeve dhe mundësive të reja.

Lauren DeGolia, një konsulente e qartësisë dhe astrologe, bie dakord për fuqinë e kristaleve për të sjellë fat të mirë. Për të zgjedhur më të mirën për ju, DeGolia ka këshilla të thjeshta:

Kristalet kanë këtë mënyrë për të komunikuar. Ata fillojnë të pëshpëritin, ‘Unë mund të të ndihmoj. Më beso. Ti ke nevoje për mua.

Lexoni për pesë nga kristalet më të mira për të sjellë fat në drejtimin tuaj.

Apatite

Nëse jeni në modalitetin e planifikimit të së ardhmes, shtoni një apatit në koleksionin tuaj të kristaleve. Guri i dendur blu-jeshile është një kristal motivues, i njohur për ndihmën në manifestim. DeGolia vlerëson apatite për mënyrën se si e kanalizon fuqinë tuaj personale për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja. Apatiti largon konfuzionin dhe negativitetin, duke sjellë fat në vend të tij. DeGolia thotë se:

Ai përafron me lehtësi trupat fizikë, emocionalë, mendorë dhe shpirtërorë.

Green Calcite

Falë ngjyrës së tij, është e vështirë të lidhësh (në mënyrë korrekte) kalcitin e gjelbër me pasurinë dhe natyrën. Por ky gur jeshil është gjithashtu i njohur për aftësinë e tij për të çliruar energjitë pesimiste, duke i zëvendësuar ato me fat të mirë.

Ai rrit të gjitha llojet e suksesit, prosperitetit, biznesit dhe pjellorisë.

Jade

Jade ka fituar reputacionin e saj si një bukuri e fuqishme fati nëpër kultura dhe shekuj, thjesht theksojmë fiset Maja të lashta, të cilët i kërkuan asaj të pastronte energjinë negative. “Jade ka një histori të gjatë të përdorimit për të sjellë bollëk, shëndet dhe fat të mirë” thotë Ellis. Ndërsa mund të gjendet në një mori ngjyrash, nuanca jeshile përdoret më së shpeshti për të sjellë fat.

Citrine

Citrine, një gur qelibar në familjen e kuarcit, ka një energji të lartë vibruese që përputhet me pasurinë dhe bollëkun. Është gjithashtu një kristal i fuqishëm që përdoret për të forcuar aftësinë e manifestimit. “Do të ndihmojë në zbehjen e mjegullës mendore, e cila na lejon të mbajmë një pamje më të qartë të asaj që duam në jetën tonë,” thotë Ellis. Për shkak të aftësisë së saj për të transformuar pikëpamjet negative në pozitive, citrin ndryshon aurën tuaj për të tërhequr përvoja pozitive në jetën tuaj.

Sunstone

Guri i diellit, një feldspat që varion në nuancat e artë dhe portokalli, i përshtatet emrit të tij. Ngjyra e saj me diell përputhet me energjinë e saj rrezatuese. Ky besim i rrënjosur nga guri i diellit sjell me vete fat dhe prosperitet. “Guri i diellit është si një tufë e vogël gëzimi dhe lumturie që gjendet në një gur”, thotë Ellis. Ndihmon gjithashtu për të tërhequr famë.

Më shumë