Shmangni këto 8 ushqime në takimin tuaj të parë për të siguruar një martesë të qëndrueshme!

Marisa Karabeci
26/05/2022

Ekspertët e marrëdhënieve dashurore bien dakord se sekreti i një marrëdhënieje afatgjatë është komunikimi i hapur dhe i sinqertë. Por një sondazh i vitit 2021 i kryer në Mbretërinë e Bashkuar tregoi se ushqimi që hanë një çift në takimin e tyre të parë mund të përcaktojë nëse lidhja e tyre përfundon apo jo në divorc.

Bazuar në këtë studim, ne ju sjellim një listë të llojeve të kuzhinës nga të cilat duhet të shmangni në takimin tuaj të parë:

1. Ushqim në bar

2. Ushqimi i Karaibeve

3. Ushqimi japonez

4. Ushqimi portugez

5. Bufe

6. Ushqimi kinez

7. Ushqimi amerikan

8. Ushqimi indian

Sipas të njëjtit studim, kuzhinat italiane, franceze dhe mesdhetare rezultuan të ishin më të sigurtat për një vakt perfekt të takimit të parë për të siguruar një martesë afatgjatë! Por ky studim nuk është kryer nga një institucion shkencor në vetvete. Në fund të fundit, ajo që ka më shumë rëndësi se ushqimi aktual është se si çifti shijon shoqërinë e njëri-tjetrit në takimin e parë.

Bazuar në një studim të fundit shkencor, një nga mënyrat e padiskutueshme për të treguar nëse një çift është i lumtur në dashuri është të kontrollojë shtimin në peshë. Hulumtimi i ri i kryer nga Qendra Kërkimore e Qendrës Kombëtare të Informacionit Bioteknologjik zbulon se çiftet e kënaqur me marrëdhëniet e tyre kanë mundësinë të fitojnë peshë së bashku.

Studimi i lartpërmendur ndoqi 169 çifte të martuar për katër vjet dhe pesha e tyre u regjistrua dy herë në vit. Përveç kësaj, ata u intervistuan për martesën e tyre. Më vonë, rezultati sugjeron që çiftet që janë vërtet të lumtur me marrëdhënien e tyre fituan peshë ndërsa të tjerët u ndanë përfundimisht.

Më shumë