Nëse e lani pulën para se ta gatuani, dijeni se po bëni një gabim shumë të madh!

Silvia Tabaku
06/06/2022

Nëse gjithmonë e keni larë pulën para se ta gatuani, është koha ta dini përse kjo metodë nuk është aspak e mirë për shëndetin tuaj. Në të vërtetë, larja e pulës së papjekur është vetëm një nga shumë gabime që bëni gjatë gatimit.

Profesionistët e sigurisë së ushqimit kanë këshilluar që kjo praktikë nuk duhet të përdoret. Arsyeja kryesore qëndron në faktin se kjo metodë mund të rrisë përhapjen e baktereve që mund të ndodhen në pulë.

Shumë persona mendojnë se duke e larë atë mund të zhdukin papastërtitë. Por kjo nuk është e vërtetë. Në fakt, larja e pulës e përkeqëson këtë problem, sepse uji i rrjedhshëm mund të përhapë bakteret rreth lavamanëve, madje edhe veshjeve tuaja. Mënyra e vetme e sigurt për të eliminuar bakteret është gatimi i pulës në temperaturën e duhur.

Arti i kuzhinës është një shkencë. Një lëvizje e gabuar mund të prishë çdo pjatë, madje edhe në restorantet me yje. Nuk ka rëndësi nëse jeni një kuzhinier me përvojë apo gatuani vetëm për veten tuaj në shtëpi, të gjithë mund të bëjnë gabime. Gjëja kryesore për të mbajtur mend është se çfarë të bëni për të parandaluar që gjërat të shkojnë në  kohën e duhur.

Adhuruesit e ushqimit të shëndetshëm këshillojnë heqjen e lëkurës së pulës para se ta gatuani. Kjo është e gjitha sepse kjo lëkurë është e pasur me yndyrë, e cila mund të çojë në nivele të larta të kolesterolit. Në mënyrë që të ruhet shija e pulave, është më mirë të hiqni lëkurën menjëherë para se të filloni të hani pjatën.

Më shumë