Hoteli Hapësinor pritet të mirëpresë njerëzit në vitin 2025!

Silvia Tabaku
01/07/2022

Rezervimi i pushimeve tuaja të ardhshme në hapësirë ​​me pamje jashtë kësaj bote së shpejti mund të bëhet realitet. Orbital Assembly Corporation njoftoi dy koncepte të reja stacioni të dizajnuara me akomodime për turizmin hapësinor. Një nga stacionet, i quajtur Pioneer, mund të rrotullohet rreth Tokës që në vitin 2025. Fondacioni Gateway qarkulloi idetë për një hotel hapësinor në vitin 2019. Qëllimi i stacioneve është të drejtojnë një park biznesi hapësinor që mund të shërbejë si një shtëpi në hapësirë ​​për zyra dhe turistët, raporton Francesca Street për CNN.

Stacioni i propozuar Pioneer mund të strehojë 28 persona, raporton Stephanie Wenger për People. Stacioni i dytë, Voyager, i planifikuar të hapet në vitin 2027, mund të mbajë deri në 400 njerëz. I shpallur më parë në 2019, Stacioni Voyager njihej si Stacioni Von Braun, por më vonë u riemërua. Tim Alatorre, COO i Orbital Assembly u shpreh për CNN se:

Qëllimi ka qenë gjithmonë që të mundësohet që një numër i madh njerëzish të jetojnë, punojnë dhe lulëzojnë në hapësirë.

Një stacion më i vogël si Pioneer i lejon njerëzit të fillojnë të përjetojnë hapësirën në një shkallë më të madhe dhe më të shpejtë, shpjegon Alatorre. Pioneer do të ketë gjithashtu objekte kërkimore të disponueshme për t’u marrë me qira. Të dy stacionet i ngjajnë një rrote dhe do të kenë gravitet artificial që u lejon mysafirëve të lëvizin të qetë në çdo stacion. Teknologjia e gravitetit artificial nuk është aktualisht e disponueshme në stacionet hapësinore, raporton People. Pioneer përmban pesë module të ndërtuara rreth dizajnit të arkitekturës rrotulluese “Unaza e Gravitetit”.

Objektet në stacionet Pioneer dhe Voyager do të kenë nivele hibride të mikrogravitetit dhe gravitetit të ndryshueshëm deri në 0,57-G. Turistët mund të ndiejnë ende pak peshë, por gjithashtu do të jenë në gjendje të pinë nga një filxhan çaj dhe nuk do të duhet të lidhen në një shtrat për të fjetur. Pranë mesit të stacionit, nuk do të ketë gravitet artificial, por graviteti gradualisht rritet më larg nga qendra.

Ndërsa stacioni Pioneer do të jetë më i vogël se Voyager, të ftuarit mund të bëjnë dush, të hanë dhe të pinë të ulur në zona me gravitet. Çdo stacion është i mobiluar si hotele luksoze në Tokë. Përshkrimet e asaj se si mund të duket Voyager paraqesin një restorant dhe suita me pamje nga Toka.

Etika e turizmit hapësinor dhe kostot e lidhura janë aktualisht një bisedë e vazhdueshme pasi miliarderët Jeff Bezos me Blue Origin dhe Elon Musk me SpaceX planifikojnë misione në hapësirën e jashtme.

Më shumë