Pesë hotele luksoze edhe për njerëzit me aftësi të kufizuara!

Marisa Karabeci
20/09/2022

Në çdo kohë të caktuar, 20% e njerëzve në mbarë globin kanë një lloj dëmtimi fizik, qoftë kjo humbje e dëgjimit apo shikimit, probleme me lëvizjen e shumë të tjera. Nevojat e personave me aftësi të kufizuara shpesh duket se nuk figurojnë në botën e udhëtimit. Por ky absurditet po trajtohet gjithnjë e më shumë nga hotelet që po ndryshojnë qasjen e tyre ndaj përfshirjes në një mënyrë gjithnjë e më pozitive.

Pak, nëse ka, janë të përsosur, por padyshim drejtimi i përfshirjes në industrinë e udhëtimeve, si të thuash, është në rritje. Shumë hotele luksoze në mbarë botën po ndërmarrin hapa për të mirëpritur këdo që dëshiron t’i vizitojë. Më poshtë janë pesë hotele që e marrin seriozisht gjithëpërfshirjen, megjithëse, si gjithmonë, ne do të rekomandonim të kontaktoni hotelet paraprakisht për të diskutuar nevojat specifike.

1.Castilla Termal Monasterio de Valbuena, Spanjë

Castilla Termal Monasterio de Valbuena mund të strehohet, siç sugjeron emri i tij, në Manastirin Cistercian të shekullit të 12-të të Santa Maria de Valbuena por kërkon një qasje largpamëse për aksesueshmërinë. Siç thotë hoteli, ai dëshiron që të gjithë mysafirët të ndihen të mirëpritur, që do të thotë se një gamë e gjerë masash është vendosur në rinovimet e fundit. Ka një sërë dhomash miqësore, me dushe të projektuara posaçërisht dhe një sistem sinjalizimi zjarri të instaluar në dhomë dhe në banjë. Të gjitha barrierat fizike janë hequr në çdo pjesë të hotelit, ka vende parkimi të dedikuara për personat me aftësi të kufizuara dhe të gjitha tualetet janë miqësore. Spa me pishinën e tij termale është plotësisht e aksesueshme me një karrige hidraulike.

2.Bio Habitat Hotel, Kolumbi

Bio Habitat ka pamjen dhe ndjesinë e një hoteli krejtësisht të largët nga bota, gjë që, për disa, mund të sjellë shqetësime për sa i përket aksesit, por në fakt është vetëm 20 minuta me makinë nga aeroporti dhe 10 minuta nga qyteti i Armenisë. Dy suita janë të aksesueshme drejtpërdrejt nga zona e parkimit de nuk ka pengesa arkitekturore, veçanërisht hapa midis restorantit, kopshteve dhe zonës së hollit. Qendra e Wellness, e cila është pesë minuta në këmbë nga ndërtesa kryesore, do të ketë një karrocë golfi të dedikuar për të transportuar ata që kërkojnë një ashensor. Është një nga hotelet më të aksesueshëm në këtë pjesë të Kolumbisë dhe i shkëlqyeshëm për ata që duan aventura.

3.Amilla Maldives Resort, Maldives

Hotelet turistike shpesh mund të paraqesin probleme për ata me nevoja fizike shtesë, shtigjet me rërë, pikat e hyrjes në bankinë, hapat e pafund, për të përmendur vetëm disa. Amilla Maldives i ka hequr të gjitha këto për t’u bërë Resorti i Parë i Çertifikuar i Aksesueshmërisë dhe Përfshirjes në botë. Ky vlerësim iu dha nga Inclucare për shkak të gamës së gjerë të përmirësimeve që ka bërë kohët e fundit, duke përfshirë heqjen e pengesave arkitekturore, banjat e aksesueshme, karriget me rrota të plazhit dhe karriget me rrota lundruese për pishinën. Aktivitetet e kohës së lirë janë gjithashtu gjithëpërfshirëse me joga adaptive dhe udhëtime ndijore nëpër xhungël. Ekzistojnë gjithashtu hapësira qetësuese për ata në spektrin e autizmit. Një hotel vërtet frymëzues!

4.Hotel Brooklyn, Manchester, Mbretëri e Bashkuar

Në faqen e internetit të Hotel Brooklyn, ekziston një Galeri e veçantë e Aksesueshmërisë, e cila u lejon mysafirëve potencial mundësinë për të udhëtuar virtualisht nëpër hotel dhe për të parë se cilat veçori mbështetëse janë të disponueshme në të gjitha pikat. Dhe ka shumë sepse Brooklyn punoi me specialistë të aksesueshëm të dizajnit Motionspot për t’u siguruar që hoteli të ishte plotësisht gjithëpërfshirës. Stafi është i gjithë i trajnuar për të mbështetur mysafirët me nevoja të veçanta fizike. Edhe pllakat u zgjodhën për të reduktuar shkëlqimin për ata që janë fotosensitive.

5.The Londoner, Londër

I projektuar nga firma ndërkombëtare e dizajnit Yabu Pushelberg, hoteli londinez në Leicester Square përveç bukurisë së tij të jashtëzakonshme, ai përmban një kinema me dy ekrane. Gjithashtu ndodh të jetë një nga hotelet më të aksesueshëm në Londër. 18 dhoma të projektuara për njerëzit me nevoja të veçanta të cilë kanë disa nga pamjet më të mira. Çdo kat i hotelit ka gjithashtu një tualet të aksesueshëm për karriget me rrota, gjë që fatkeqësisht është e rrallë në Londër.

Më shumë