Çaji i mentës mund të jetë shumë i dobishëm nëse po përpiqeni të hiqni qafe yndyrën e barkut. Nutricionistja Courtney D’Angelo u shpreh për revistën “Eat This, Not That” se çaji i mentës është një nga pijet më të mira për humbje peshe.
Nuk ka kalori. Ka shije të ëmbël dhe do të mund të zvogëloni oreksin dhe dëshirën për ëmbëlsirat. Përveç kësaj, mentja ka veti antivirale, antibakteriale dhe anti-inflamatore. Gjithashtu zgjidh problemet e tretjes.
Hulumtimet e publikuara në “Journal of Clinical Gastroenterology” zbuluan se pjesëmarrësit që konsumonin mente ishin në gjendje të lehtësonin sindromën e zorrës së irrituar. Duke vepruar kështu, ata gjithashtu reduktuan fryrjen e stomakut. Ai lehtëson spazmat e muskujve të lëmuar, të cilat mund të shkaktohen nga menstruacionet. Ky çaj nuk përmban kafeinë dhe ka një efekt pozitiv në kapacitetin mendor. Hulumtimet nga Universiteti Northumbria kanë treguar se mentja përmirëson disponimin dhe kujtesën.
Nëse ju pëlqen të pini çaj, për të pasur kënaqësi të plotë, është mirë të zgjidhni një kombinim të bimëve që përputhen me grupin tuaj të gjakut. Ndërkaq, mësoni duke klikuar këtu se cili është çaji ideal për grupin tuaj të gjakut. Rikujtojmë, se jemi zyrtarisht në sezonin e virozave.
Në vend që të përdorni antibiotikë dhe ilaçe të tjera pa recetën e mjekut përkatës, provoni njëherë të përgatisni diçka nga duart e juaja. Si fillim merrni 1 filxhan uthull molle, 2 filxhanë ujë të vakët, 1 filxhan mjaltë organik dhe 20 hudhra. Në fillim qëroni hudhrat dhe grijini ato plotësisht. Më pas shtoni përbërësit e tjerë dhe vazhdoni përzierjen me një lugë druri.