Është më i shëndetshëm por…/Gjithçka që duhet të dini për orizin kaf!

Marisa Karabeci
20/01/2023

Shpesh na thuhet se orizi i papërpunuar është i shëndetshëm për ne. Orizi kaf është i përsosur për shëndetin tonë sepse është i mbushur me nutrientë dhe fibra dhe gjithashtu nuk përmban gluten.

Por, a e keni ditur se orizi kaf është më i shëndetshëm sesa i bardhi? Që të dy llojet e orizit fillimisht fillojnë si oriz i kaftë. Pasi përpunohet orizi kaf, ai bëhet i bardhë. Fatkeqësisht, gjatë këtij procesi hiqen shumica e fibrave, mineraleve dhe vitaminave. 100 gramë oriz kaf përmban katërfish më shumë fibra sesa 100 gramë oriz i bardhë.

Fibrat janë të rëndësishme sepse ju mbajnë të ngopur për periudha më të gjata kohore, zvogëlojnë rreziqet e sëmundjeve kardiovaskulare dhe diabetit. Por vlen të përmendimi se orizi kaf përmban më shumë kalori sesa ai i bardhi. Një tas i shëndetshëm me oriz mund të sjell përfitime për trupin tuaj në shumë mënyra të habitshme. Zbuloni më shumë duke klikuar në këtë link.

Më shumë