Si të jesh mikpritsja e veshur super stil në një festë të organizuar në kopsht…

Marisa Karabeci
11/07/2023

Stilistja Kirthana Naidu ndan sekretet e saj të veshjes së festave të kopshtit, pjesët e domosdoshme dhe markat e modës për të cilat ajo betohet. “Gjithmonë shmang të jem e mbiveshur, pasi ndihet më mikpritëse të veshësh pjesë praktike, veçanërisht kur je brenda dhe jashtë kuzhinës. Më pëlqejnë dukjet klasike që mund të vishen në një sërë rastesh verore, qofshin ato me pushime, në evente koktejlesh apo pritje në shtëpi. Për dizajne minimale të prera nga pëlhura të bukura në silueta të këndshme, markat e mia të preferuara janë Matteau, Tove, Faithfull The Brand, Reformation dhe Nanushka.

“Veshja ime e mikpritjes përcaktohet shpesh nga stina dhe nga ajo që po gatuaj, megjithëse tavolina dhe paleta e ngjyrave informojnë në mënyrë të pandërgjegjshme edhe pamjen time. Sa i përket këpucëve, unë shpesh shkoj zbathur për një darkë në shtëpi, përveç nëse organizoj një festë në kopsht, në këtë rast një palë këpucë elegante është e domosdoshme, por edhe ato do të jenë praktike.”

“Lulet e stinës, qirinjtë dhe liri janë tre pjesët e mia thelbësore për ngritjen e një shtrimi tavoline. Unë përdor mbulesë e bardhë zakonisht. “La DoubleJ dhe Cabana janë markat e mia të preferuara të pajisjeve shtëpiake. Pjesët e tyre janë koleksione të vërteta, veçanërisht qeramika dhe enët e tavolinës prej xhami Murano. Ato janë pjesët që do t’i keni për gjithë jetën dhe do t’i merrni me vete në çdo shtëpi, duke përqendruar kujtime të reja rreth tyre në periudha të ndryshme të jetës suaj. Më pëlqejnë gjithashtu qirinjtë e Loewe dhe pjatat nga Laetitia Rouget, të cilat janë punuar me dorë nga artizanët portugez, pjesët perfekte për t’i dhënë karakter një shtrimi minimalist tavoline.”

“Ndarja e pjatave është më e mira për një moment të përsosur fotografie. Ato janë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i bërë mysafirët tuaj të ndërveprojnë me njëri-tjetrin dhe ushqimi duhet të jetë gjithmonë me ngjyra të gjalla me një përzierje tekstesh për të krijuar imazhe të bukura. “Nëse do të merrnit pjesë në një nga festat e mia në kopsht, frutat e detit janë të parat në menu, duken bukur në foto. Një sallatë e ftohtë është fantastike në një ditë të nxehtë vere dhe një kënaqësi definitive për mysafirët pasi është super e lehtë dhe e freskët. Së fundi, ushqimi i detit i pjekur në skarë është i domosdoshëm, i përfunduar me një ëmbëlsirë sepse mund të përgatitet një ditë përpara dhe kërkon vetëm 10 minuta për t’u përgatitur.”

Më shumë