Janë vendet më të bukura në botë dhe mbi të gjitha mund t’i vizitoni pa paguar para!

Marisa Karabeci
20/09/2023

Sigurisht që ka argëtim falas që i përshtatet buxhetit të gjithsecilit. Kjo është pikërisht arsyeja pse Kasago, një kompani me qira për pushime, nisi një kërkim për atraksionet më të mira falas në botë. Sipas vlerësimit të tyre, qyteti i famshëm belg i Bruges është vendi që numëron atraksionet turistike falas në botë. Rreth 94.5% e recensentëve e vlerësojnë Mini Muzeun e Harpsit me pesë yje, i cili vlerëson edhe sallën më të vogël të koncerteve që është pjesë e muzeut.

Vendin e dytë e zë Muzeu Kombëtar i Forcave Ajrore të SHBA-ve. Ky vend përfshin një sërë ekspozitash që mbulojnë periudha të ndryshme të historisë së Forcave Ajrore të SHBA pranë Qendrës së mirënjohur të Senior Daytona dhe 92,85% e komenteve të tij në TripAdvisor janë me pesë yje.

E treta në listë është Horseshoe Falls, më e madhja nga tre ujëvarat që përbëjnë Ujëvarat Niyangara në Kanada. Me 92.7% të komenteve të këtij vendi ikonik natyror të vlerësuar me pesë yje, është e qartë se vendi i tretë i zënë nga Horseshoe Falls nuk është shumë prapa të parës dhe të dytës.

Ndër 10 më të mirat ishin Muzeu Kombëtar i Këmbësorisë dhe Qendra Ushtarake në Columbus, Meksikë, Liqeni Bacalar në Meksikë, Tempulli i Artë në Indi, Mali Fitz Roy në Patagoni, Varri i Ushtarit të Panjohur në SHBA, Memoriali Australian i Luftës dhe Lanta, një strehë e kafshëve në Tajlandë.

Më shumë