Art

Vepra e pavdekshme e William Shakespeare-s, “Mbreti Lir”, rikthehet në Teatrin Metropol.

Sindi Metushi
21/11/2023

Pas një suksesi të jashtëzakonshëm vitin e kaluar, vepra e pavdekshme e William Shakespeare-s, “Mbreti Lir”, rikthehet si përgjigje e drejtpërdrejtë e kërkesave të paçmueshme të publikut tonë të dashur. Gjatë gjithë vitit, pyetja që mbizotëroi në çdo bisedë dhe në çdo takim me ju ishte: “A do të rikthehet ‘Mbreti Lir’?” E sot, me kënaqësi të veçantë dhe një ndjenjë triumfi, Teatri Metropol njofton se po, e kemi sjellë atë mbrapsht për ju, në përgjigje të kësaj kërkese të pandalshme.

“Mbreti Lir” është një sagë e fuqishme që zbulon dinamikat e pushtetit, të çmendurisë dhe të dashurisë. Historia rrëfen përplasjen tragjike të mbretit të plakur Lir me pasojat e vendimeve të tij, të cilat çojnë në një sërë ngjarjesh që shpërthejnë në konflikt, mashtrim dhe humbje. Duke u përfshirë në një botë ku vlerat morale shndërrohen dhe tradhtia mbizotëron, personazhet përfundojnë në një udhëtim të dhimbshëm të vetëzbulimit dhe ndëshkimit.

Në rikthimin e kësaj shfaqjeje në Teatrin Metropol, aktorët do të sjellin një interpretim edhe më të thelluar të këtyre personazheve kompleksë, duke zhytur publikun në një botë ku çdo replikë dhe çdo gjest ka një rëndësi të veçantë. Skenografia dhe kostumografia pasqyrojnë thellësitë e ndryshme të dramës, duke e bërë “Mbreti Lir” jo vetëm një shfaqje për t’u parë, por një përvojë për t’u jetuar.

DITA / ORA

(E enjte) 19:00

VENDI

Teatri Metropol

Rruga Ded Gjo Luli

Më shumë