Mund të kënaqeni edhe në dimër edhe në verë, zbuloni destinacionin ideal për ju dhe familjen tuaj!

Marisa Karabeci
07/12/2023

Kina po e shfrytëzon më së miri natyrën e saj, sidomos tani në dimër, për të rritur turizmin dhe të ardhurat nga ky sektor, që vit pas viti, po njeh boom, vendas e të huaj. Sipas të dhënave nga Ministria e Kulturës dhe Turizmit, Kina pa një rritje të jashtëzakonshme të numrit të turistëve në tremujorin e parë të këtij viti, e përkthyer në mbi 510 miliardë dollarë të ardhura vetëm nga ky sektor.

Turizmi po e ndihmon vendin të udhëheqë ekonominë botërore, e dyta në rang global pas SHBA. Për këtë, Kinës nuk i mungojnë resurset, përveç infrastrukturës, natyra është treguar bujare.

Rikujtojmë, se Damasku, Siria, mbeten qytetet më të lira në botë. Teherani, Irani dhe Tripoli, Libi, janë gjithashtu afër fundit, duke u renditur respektivisht në vendin e 172 dhe 171. Shërbimet, ndihma shtëpiake dhe kostot e duhanit ishin më të lartat në qytetet amerikane, ndërsa qytetet e Evropës Perëndimore disa nga shërbimet ishin për rekreacionin, transportin dhe mallrat shtëpiake.

Sipas sondazhit, ushqimet dhe alkooli ishin më të kushtueshme në qytetet aziatike. Mirëpo, cilat janë qytetet më të shtrenjta në botë? Lista e mëposhtme ju ofron një panoramë të plotë, prej nga të cilat, nuk ka shumë surpriza.

Ndërkaq, njihuni me 10 qytetet më të shtrenjta në botë për vitin 2023:

1.Cyrih dhe Singapori në vend të parë

2.Nju Jork dhe Gjenevë në vend të dytë

3.Hong Kongu

4.Los Anxhelos

5.Paris

6.Tel Aviv dhe Kopenhagen

7.San Francisko

Më shumë