“Rrëfimet e kohës“, nga Anna Possarnig në Teatrin Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

Sindi Metushi
24/04/2024

“Rrëfimet e Kohës”

“Tales of time”

  • 25 – 26 Prill ⏰20:00

Produksion i Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” në bashkëpunim me Ambasadën Austriake në Tiranë.

Koncepti & Koreografia: Anna Possarnig

Interpretuesit/Performojnë: Valentina Myteveli Mariel Brahimllari Semela Skenderasi Muzika / Muzika: Joel Diegert

Skena & Ndriçimi: Max Windisch-Spoerk

Kostumet: Sofi Kara

Asistencë / Asistent: Joni Österlund

“Rrëfimet e  kohës”

Në këtë pjesë ne do të prekim historitë që përbëjnë përvojën njerëzore. Të gjithë ne e bazojmë jetën dhe identitetin tonë në narrativa të ndryshme dhe për të mirë e për të keq kjo është ajo që e shtyn njerëzimin të evoluojë. Konkretisht do të eksplorojmë rrëfimet , rrëfimet tradicionale popullore të të dy vendeve dhe do t’i kontekstualizojmë ato me realitetin tonë të perceptuar. Kjo do të hapë një fushë midis realitetit dhe fantazisë që është një mënyrë shumë më e saktë për të portretizuar jetën tonë të përditshme. Pyetje të tilla si: Kush jemi ne dhe sa prej nesh është ndërtuar përmes përvojës së paraardhësve tanë? Cilat janë ngjashmëritë midis historive tona personale? Si është e ndryshme jeta jonë moderne? Nga çfarë jemi krijuar? Dhe mbi të gjitha, a nuk po funksionojmë ende sipas të njëjtave rregulla – edhe pse dixhitalizimi ndryshoi jetën tonë të përditshme? Do të na udhëheqë gjatë procesit. Objekte specifike do të na ndihmojnë t’i shikojmë gjërat nga këndvështrime të ndryshme, ndërsa muzika do të jetë njëkohësisht shprehje e mendimeve tona më të thella dhe shtrembërim ndaj përgjigjeve të qarta.

Më shumë