Pas suksesit në teatër Rudina Dembacaj dhe Gentian Zenelaj së bashku edhe në kinema!

Anja Dervishi
17/03/2022

Rudina Dembacaj dhe Gentian Zenelaj përveçse dy miq shumë të mirë janë dy artistë që në bashkëpunimet e tyre kanë pasur sukses. Besojmë të gjithë e mbani mend komedinë “Boing – Boing” e cila ka thyer rekordet e shfaqjeve me më shumë se 150 të tilla të mbajtura jo vetëm në Shqipëri, por dhe në Kosovë. Ky sukses tashmë është përkthyer në filmin “Dashuri dhe Turbulenca” i cili vjen premierë në të gjitha kinematë më datë 7 prill. Rudina Dembacaj vjen për herë të parë në një film, ku është njëkohësisht dhe bashkëproducente, ndërsa Gentian Zenelaj vjen si skenarist. Regjia e filmit i është besuar Dionis Papadhimitri. Të ftuar në “Wake Up”, ata kanë zbuluar më shumë rreth këtij filmi dhe bashkëpunimit të tyre.

E kujt ishte ideja që suksesin në teatër të “Boing – Boing” ta përkthenit në filmin “Dashuri dhe Turbulenca”?

Rudina: Ne takohemi shumë shpesh dhe ka qenë një ide që n aka ardhur shumë spontanisht para shumë kohësh. Mendoj që do të jetë komedia më e suksesshme në Shqipëri.

Prisni të ketë të njëjtin sukses si shfaqja?

Rudina: Me gojën plot mund të them që do të jetë shumë i suksesshëm. Në nëntor është bërë takimi i parë dhe në dhjetor filluam. Është realizuar për 20 ditë.

A ka një mesazh që do të transmetonit nëpërmjet filmit?

Gentian: Filmi është thjesht një komedi, ka të gjitha elementët për të qenë një komedi që prodhon e gjithë bota. Ka një histori shumë të bukur, ka element shumë të mirë, etj. Jo çdo shfaqje duhet të ketë një mesazh, por kur i jep një energji pozitive dikujt mua më pëlqen. Nëse vjen në kinema dhe të krijohet një energji pozitive, je njeriu më i lumtur në botë.

Cilat skena të filmit që kanë pasur më shumë vështirësi?

Gentian: Vështirësia ka qenë xhirimi në aeroport. Masat e sigurisë ishin të vështira. Ne ishim dhe ekip i madh dhe kjo na ka lodhur shumë.

Më shumë