Pasi të lexoni këtë artikull do të bindeni që të flini gjumë plotësisht lakuriq!

Marisa Karabeci
04/08/2022

Gjumi është një pjesë thelbësore e jetës sonë të përditshme. Megjithatë, shumë herë nuk i japim rëndësinë që meriton. Nëse nuk keni fjetur mjaftueshëm mirë, mëngjesin tjetër do të zgjoheni me humor të keq. Do të shfaqet në lëkurën tuaj. Nuk do arrini të performoni në punë dhe në përgjithësi e gjithë dita do ju prishet. Këshilla për të fjetur më mirë është një: Bëjeni lakuriq! Një nga mënyrat për të përmirësuar cilësinë e gjumit është të hiqni rrobat. Flini lakuriq për të fjetur më mirë.

1.Ju flini më mirë kur temperatura e trupit tuaj është më e ulët.

Sa më shumë rroba të vishni, aq më pak nxehtësi ruan trupi juaj. Edhe rritja më e vogël e temperaturës së trupit tuaj mund të rrisë aktivitetin në pjesë të caktuara të trurit, gjë që çon në shqetësime të gjumit.

2.Ndiheni më afër emocionalisht me partnerin tuaj.

Kur flini lakuriq me partnerin, trupi juaj prodhon më shumë oksitocinë. Ky është “hormoni i dashurisë”, i cili përmirëson disponimin tuaj, ndihmon në mbajtjen e sistemit tuaj imunitar të paprekshëm dhe gjithashtu ju afron natyrshëm.

3.Kur je lakuriq, bie në gjumë më shpejt dhe zgjohesh më lehtë.

Kur flini lakuriq, ju hiqni qafe veshjet që normalisht pengojnë shkëmbimin e nxehtësisë, gjë që është e mirë për qarkullimin e gjakut. Në këtë mënyrë ju bini në gjumë më shpejt dhe zgjoheni më lehtë, gjë që do të shpëtojë jetën e shumë njerëzve që nuk janë aq shumë njerëz të mëngjesit.

Ndërkaq, ata që guxojnë të zhvishen dhe të notojnë lakuriq, betohen për lirinë totale të përvojës. Në fakt, ka edhe një ditë çdo verë të dedikuar për këtë si e shtuna e dytë e korrikut e cila njihet si Dita Ndërkombëtare ‘Skinny Dipping’ dhe feston përvojën çliruese të notit natyral, nudo. Ndërkohë, ka 3 gjëra që janë të rëndësishme për t’u konsideruar para se të notoni lakuriq.

Më shumë