Banka e Bashkuar e Shqipërisë do të udhëheqë Tirana Fintech Hive 2022, e organizuar nga Elmangos Ventures!

Silvia Tabaku
07/09/2022

“Shqipëria do të presë Samitin tonë të parë Fintech për Ballkanin. Jemi të lumtur të njoftojmë sot partneritetin tonë strategjik me Bankën e Bashkuar të Shqipërisë. Themeluesi & CEO ynë z. Abd Elmohaimen Mansi dhe CEO i UBA, Z. Amel Kovačević nënshkruan marrëveshjen në selinë qendrore të UBA në Tiranë. Ne mirëpresim aktorët e sektorit financiar që të bashkohen me ne për këtë nismë të mrekullueshme dhe të eksplorojnë potencialin që ka Shqipëria”.

Tirana Fintech Hive 2022 është një iniciativë e veçantë e organizuar nga Elmangos Connect për Ballkanin në bashkëpunim me Bankën e Bashkuar të Shqipërisë dhe me mbështetjen e Shoqatës Shqiptare të Mikrofinancës.

Ngjarja është caktuar të zhvillohet në datat 16-17 Nëntor 2022. Për më tepër, ajo synon të trajtojë qëllimin dhe shkathtësinë e Fintech, së bashku me mbledhjen e palëve të interesuara të ekosistemit në një pikë montimi. Platforma do të nxjerrë në pah gjithçka që lidhet me sektorin Fintech, do të lehtësojë diskutimin dhe do të krijojë ide, zgjidhje dhe biznese novatore për të ofruar produkte dhe shërbime financiare inovative.

Përgjatë një periudhe prej dy ditësh, TFH do të shfaqë një shumëllojshmëri të gjerë programesh, duke përfshirë shkëmbimin e biznesit, panelet e personalizuara dhe përputhjen private, të gjitha nën temën e Mundësive të Pashfrytëzuara të Shqipërisë.

Ngjarja parashikohet të marrë pjesë nga disa industri nga organet mbizotëruese, si dhe korporata kryesore, institucione financiare, akademikë dhe rregullatorë. Për më tepër, TFH duhet të tërheqë pjesëmarrjen e ofruesve të të dhënave dhe zgjidhjeve Fintech, duke u fokusuar në avancimin dhe të kuptuarit se teknologjia mbetet një çelës për të ardhmen.

Drejtori i Përgjithshëm i Elmangos Ventures, z. Abd Elmohaimen Mansi, tha: “Ne e shohim Shqipërinë si një vend të shkëlqyer për të pritur iniciativën tonë të parë fintech për Ballkanin. Ne synojmë të krijojmë një platformë solide rrjeti për të gjitha palët përkatëse për t’u angazhuar, për të shkëmbyer ide dhe për të ofruar një platformë për të ardhurit që të shfaqin produktet dhe zgjidhjet e tyre duke eksploruar sektorin financiar shqiptar dhe potencialin e tij.”

Drejtori i Përgjithshëm i Bankës së Bashkuar të Shqipërisë, z. Amel Kovacevic, u shpreh: “Shqipëria po zhvillohet me ritme më të mëdha. Mundësitë në startup, përkatësisht ekosistemi fintech janë të pakufishme. Por është evidente të takosh personin e duhur për të kapur mundësinë e duhur. Tirana Fintech Hive do të jetë një vend për pjesëmarrësit për të trajtuar këtë çështje dhe UBA është e lumtur që është pjesë e kësaj nisme. UBA do të ofrojë mbështetje për lojtarët e ekosistemit brenda dhe jashtë Shqipërisë. Është koha e fundit që aktorët ndërkombëtarë të bashkëpunojnë dhe të shfrytëzojnë mundësitë në Shqipëri.”

Për të qenë pjesë e Tirana FinTech Hive: Ju lutemi dërgoni email: [email protected]

Më shumë