Si të ‘mbijetosh’ esëll në një dasmë…

Marisa Karabeci
08/09/2022

Dasma do të thotë vetëm një gjë, shumë alkool. Epo, dashuria dhe alkooli, ndoshta. Por, çka nëse po përballeni me sezonin e dasmave për herë të parë si jo-pijanec? Pas një viti pa pije alkoolike, muajin e kaluar shkova në dasmën time të parë me vagon dhe më lejoni t’ju them se kam përjetuar gjëra që nuk do t’i besoni. Pra, nëse ndiheni pak nervoz, unë jam këtu për t’ju ndihmuar. Unë, tani një ekspert i vërtetë, mund të zbuloj formulën sekrete, shkencore për të marrë pjesë në një dasmë esëll dhe ja mënyrat si:

1. Bëhu sharmant dhe vishu për të bërë përshtypje

“Njeriu që nuk po pi” mund të ngjall frikë dhe magjepsje të madhe te njerëzit. Prisni një sërë pyetjesh. Natyrisht, gjithçka që duhet të bëni është të buzëqeshni dhe të jeni të sjellshëm. Një besim thelbësor i disa njerëzve që pinë është se nëse nuk pi pije alkoolie nuk je aspak argëtues. Pra, mos u bëni një mysafir i çuditshëm i dasmës. Bëhuni të zgjuar dhe bëni një bisedë interesante. Sigurohuni që të jeni të veshur më mirë se kushdo tjetër. Kjo do të ngjall besim dhe do të tërheqë komplimente. Provoni një kostum prej liri të ndritshëm.

2. Bëjeni veten të dobishëm

Për të çliruar veten nga ankthi dhe për të qenë i dobishëm, ndaloni së menduari për veten tuaj dhe filloni të merrni parasysh të tjerët. Të qenit në shërbim është një ‘shkrirës’ i madh i egos.  A mund ta mbushni verën e njerëzve? Natyrisht, mos e teproni. Ju nuk jeni këtu për të punuar. Por pak kujdes dhe konsideratë për shokët tuaj të ftuar mund të ndihmojë që mbrëmja të zgjasë dhe të zhdukë çdo shqetësim që mund të keni për mënyrën se si ju, i vetmi person i matur në botë, po hasni.

3. Vallëzoni me nënën e dhëndrit

Por, si një që nuk pi në një dasmë, duhet absolutisht ta detyrosh veten të kërcesh, qoftë edhe për pak çaste. Ky është shansi juaj për të shkëlqyer. I shqetësuar? Mos ji! Mos harroni, të gjithë kanë humbur mendjen. Ata të gjithë po kërcejnë si idiotë me njerëzit e fshatit. Vetëm sigurohuni që të zgjidhni partnerin e duhur. Nëna e dhëndrit është një kandidate perfekte. Ajo është një personazh kryesor, kështu që përpjekjet tuaja do të vihen re. Të gjithë njerëzit mbi 66 vjeç janë të emocionuar kur dikush “i ri” u kërkon të kërcejnë veçanërisht nëse janë të dehur.

4. Largohu në kohën e duhur

Duhet të qëndroni padyshim për fjalimet dhe darkën, sado të dehur të jenë të gjithë. Por më pas, kur fillon DJ, gjërat në mënyrë të pashmangshme fillojnë të ngatërrohen pak. Njerëzit do të përsërisin veten ose do të fokusohen në mënyrë obsesive në detaje të veçanta dhe të vogla. Biseda e çdo lloji do të bëhet gjithnjë e më e vështirë. Toleranca ndaj miqve tuaj të dehur ndoshta do të skadojë rreth mesnatës. Përveç nëse nivelet tuaja të energjisë janë ende të mira dhe po kaloni një kohë të mirë, vazhdoni!

5. (Dhe mos i trego askujt)

Ky nuk është një pasqyrim i karakterit tuaj; Jam i sigurt se jeni një person fantastik. Nuk është as dëshpëruese, është natyra e ekzistencës dhe e marrëdhënieve dhe është në rregull. Largimi nga festa në një kohë të arsyeshme nuk do të ketë një ndikim thelbësor negativ në jetën e askujt dhe edhe nëse po, nuk është problemi juaj.  Ju jeni fjalë për fjalë në një tendë/hotel/kështjellë me disa persona me dëmtime neurologjike. Megjithatë, ka gjithmonë një person tepër të pasigurt që nuk mund të përballojë dikë që të bëjë diçka ndryshe dhe nëse i thua se po largohesh, ai do të lëvizë tokën për t’ju ndaluar. Edhe vetëm për të mirën e tyre, largohuni pa thënë asnjë fjalë. Një lamtumirë irlandeze, një dalje franceze sido që të doni ta quani, thjesht thoni se po shkoni në tualet dhe largohuni. Është një ndjenjë emocionuese, çliruese dhe absolutisht askush nuk do ta vërejë.

Më shumë