Pse disa djem flasin ose lidhen me më shumë se një vajzë?!

Silvia Tabaku
22/03/2023

Ka shumë arsye pse djemtë flasin ose lidhen me më shumë se një vajzë. Ka disa që nuk janë monogamë. Disa janë në lidhje me disa vajza për aventura në shtrat. Të tjerët mund të jenë në kërkim të “personit perfekt”. Disa kënaqen duke qëndruar me të. Disa djem shmangin angazhimin dhe preferojnë marrëdhëniet e rastësishme me shumë vajza sesa një marrëdhënie intime me një. Disave u pëlqen sepse i bën të ndihen mirë me veten. Disa njerëz mendojnë se kjo gjë tregon besim dhe mund të çojë në më shumë sukses, ndërsa të tjerë e shohin atë si mungesë respekti dhe një tregues të pasigurisë.

Në fund të fundit, ky është një vendim që çdo individ duhet të marrë për veten e tij bazuar në preferencat e tij personale. Por le të gërmojmë pak më thellë në motivet e tyre. Pse djemtë flasin ose lidhen me më shumë se një vajzë në të njëjtën kohë?

Për hir të kënaqësisë

Disa djem thjesht duan të bëjnë seks me sa më shumë vajza që të munden. Ata e shohin seksin si një akt jo emocional. Shumica e vajzave nuk e pëlqejnë qëndrimin e një nate, kështu që këta burra krijojnë një marrëdhënie iluzionare për t’i mashtruar në shtrat. Këta janë djemtë që shpesh mburren me numrin.

Ata nuk janë monogamë

Për disa burra, monogamia nuk ka kuptim, dhe ata duan ta shmangin atë. Ka gjithashtu shumë burra që nuk e dinë vërtet pse janë në lidhje me më shumë se një grua, por nëse i pyesni për ndjenjat e tyre reale për monogaminë, ata mund të kenë një mendim tjetër.

Për të gjetur të “duhurën”

Djem të tjerë lidhen me më shumë se një vajzë sepse duan të gjejnë “tipin” e tyre më të përshtatshëm. Ata nuk duan të përfundojnë me personin e gabuar.

Nuk janë mjaft të pjekur

Ata janë duke u takuar ose duke folur me shumë vajza, sepse nuk mund të vendosin se çfarë lloj marrëdhënie duan. Ata mund të mos jenë gati të angazhohen, ose nuk duan të jenë fare në një lidhje afatgjatë.

Për të shmangur mërzitjen

Nëse burrat kalojnë pjesën më të madhe të kohës me një grua, ata mund të mendojnë se një marrëdhënie monogame mund të bëhet paksa rutinë. Duke u takuar me disa gra në të njëjtën kohë, burrat nuk do të duhet të shqetësohen kurrë se mos mërziten. Kur burrat takohen me më shumë se një, kjo ofron diçka të re çdo ditë, duke i mbajtur marrëdhëniet të freskëta, emocionuese dhe sfiduese.

Për të kërkuar veten

Disa burra kanë nevojë për shumë opsione, si një fëmijë në një dyqan ëmbëlsirash. Përjetimi me personalitete të ndryshme i lejon ata të shprehen në një mënyrë që mund të mos ishte e mundur nëse do të takoheshin vetëm me një person në të njëjtën kohë.

Pa asnjë arsye

Ka edhe arsye të pamend pse burrat takohen më shumë se gratë. Për shembull, disa e bëjnë këtë vetëm për t’u bërë përshtypje miqve të tyre, për të përmirësuar jetën shoqërore ose thjesht sepse stili i jetesës së Playboy tingëllon mirë.

Për kujdesin e pushtetit dhe kontrollit

Meshkujt pëlqejnë të kenë kontrollin e çdo aspekti të jetës së tyre dhe takimi me më shumë se një vajzë u jep atyre këtë ndjenjë fuqie dhe kontrolli. Ata nuk duhet të shqetësohen për atë që ajo mendon ose nëse ai po bën diçka të gabuar, sepse ka shumë vajza të tjera që e duan atë gjithsesi. Gjithashtu e bën atë të ndihet i veçantë kur në mënyrë rutinore mund të fusë në shtrat vajza të reja.

Më shumë