Teksa temperaturat po rriten, kjo është mënyra e duhur për të bërë një gjumë të qetë!

Anja Dervishi
03/06/2023

Ekspertët kanë një këshillë për të dhënë kur vjen puna te gjumi, sidomos tani që po vjen vera. Ata rekomandojnë të flemë me derën e dhomës së gjumit të hapur. Kjo sepse në këtë mënyrë mund të kemi qarkullim të papenguar të ajrit gjatë natës. Rex Isap, drejtor menaxhues dhe ekspert i gjumit në Happy Beds, thotë se:

Çuditërisht, 60% e të rriturve flenë me derën e mbyllur, që do të thotë se vetëm 40% flenë me derën e hapur.

Duke shpjeguar efektet e lënies së dyerve të hapura, Isep citoi një studim që “zbuloi se ata që flinin me derën e dhomës së gjumit të hapur raportuan një gjumë më të mirë dhe më të gjatë të natës sesa ata që flinin me derën e mbyllur”.

Arsyetimi është se dera e hapur ndihmoi në rregullimin e temperaturës në dhomë.

Isep theksoi gjithashtu rëndësinë e temperaturës në dhomë, e cila në mënyrë ideale duhet të jetë nga 18 deri në 20 gradë Celsius, pasi në këtë mënyrë personi mund të jetë më i rehatshëm dhe për rrjedhojë të flejë më mirë. E njëjta pikëpamje për derën e hapur konfirmohet edhe nga ekspertë të tjerë:

Fjetja me derën hapur mund të krijojë gjithashtu një ndjenjë lidhjeje me pjesën tjetër të hapësirës suaj të jetesës. Mund të lehtësojë ndjenjat e izolimit dhe të promovojë një atmosferë më pozitive dhe harmonike në shtëpinë tuaj. Gjithashtu hap dhomën e gjumit ndaj dritës natyrale nga zona të tjera të shtëpisë, e cila mund të ndihmojë në mëngjes.

Më shumë