Njerëzit që vuajnë nga probleme gastrointestinale duhet të kufizojnë marrjen e agrumeve, flet dietologia e njohur!

Marisa Karabeci
17/10/2023

Fryrja e barkut dhe pesha e tepërt janë dy shqetësime të zakonshme shëndetësore me të cilat përballen shumë njerëz. Fryrja mund të jetë e pakëndshme dhe të ndikojë në besimin e një personi. Sipas dietologes Caroline Farrell, njerëzit që vuajnë nga probleme gastrointestinale duhet ta kufizojnë marrjen e agrumeve.

Agrumet, siç janë portokalli janë acidike dhe aciditeti mund të irritojë traktin tretës te disa njerëz dhe të shkaktojë shqetësim.

Portokalli, limoni dhe mandarina janë pjesë e agrumeve. Edhe pse të gjitha këto fruta vlerësohen për shijen e tyre freskuese dhe përmbajtjen e lartë të vitaminës C, ato mund të jenë burim i problemeve të tretjes për disa njerëz. Mollët, me strukturën e tyre të freskët dhe shijet e ëmbla ose të tharta, janë një frut i preferuar për shumë njerëz. Por mollët ndonjëherë mund të çojnë në fryrje dhe probleme me tretjen.

Mollët janë të larta në fibra, duke përfshirë fibra të patretshme, të cilat mund të jenë të vështira për t’u tretur për disa njerëz. Ato gjithashtu përmbajnë sorbitol, një alkool sheqeri që mund të shkaktojë gazra dhe fryrje te njerëzit e ndjeshëm.

Më shumë