Produkti që ju ndihmon për pastrimin e tapetit dhe largimin e erës së keqe!

Marisa Karabeci
27/02/2024

Uthulla është një produkt natyral pastrues dhe mund të përdoret në çdo gjë, nga lavamanët dhe kokat e dushit deri te kanalet e kanalizimeve dhe tapetet. Konsiderohet si një “pastrues shumëfunksional” i shkëlqyeshëm sepse përmban acid acetik, i cili është një përbërës organik i pangjyrë që është aq i fuqishëm sa mund të shpërndajë depozitat minerale, papastërtitë, yndyrat si dhe ndihmon në asgjësimin e bakterieve.

Uthulla, ndryshe nga shumë produkte pastrimi të njohura që gjenden në dyqane që përmbajnë kimikate të forta toksike që janë të dëmshme për mjedisin dhe shëndetin e njeriut, është e sigurt. Uthulla është një produkt natyral pa kimikate për të hequr papastërtitë. Mund të përdoret për të hequr erën e qilimit, duke përfshirë erën e kafshëve shtëpiake dhe për të shpëlarë pëlhurën.

Ndërkaq, shumë njerëz kanë përdorur uthull të bardhë, një produkt natyral pastrimi, për detyra të ndryshme pastrimi nëpër shtëpi, por ekspertët paralajmërojnë se mund të dëmtojë disa sende shtëpiake. Ekspertët e pastrimit nga Who paralajmërojnë se megjithëse mund të jetë një produkt i shkëlqyer pastrimi, natyra e tij acidike mund të dëmtojë disa materiale. Ata kanë zbuluar katër vendet rreth shtëpisë që duhet të shmangni përdorimin e produktit të pastrimit.

Ata thanë:

Një kërkim i shpejtë në Google se si të pastrohet do të sjellë rezultate duke përshëndetur uthullën si një kurë natyrale, jo toksike, të qëndrueshme dhe të lirë. Por, ndërsa është e mirë për pastrimin e disa gjërave, mund të shkaktojë dëme të pariparueshme për të tjerat. Ju mund të shkaktoni dëme serioze dhe të përhershme në shtëpinë dhe pajisjet tuaja.

Më shumë