7 pozat e trupit që mund t’ju rrisin besimin!

Marisa Karabeci
25/02/2022

Ne shkojmë në ekstreme për t’u dukur sa më mirë në mënyrë që të ndihemi rehat në lëkurën tonë. Dhe ndërsa nuk ka asgjë të keqe me këto procedura, ka mënyra të tjera për t’u ndjerë më mirë me veten. Për fat të mirë, një profesoreshë e Harvardit, Amy Cuddy, ka gjetur një mënyrë për të trajnuar trupin, për të ndryshuar mendimin tonë dhe për të rritur besimin.

Ne kemi përgatitur një listë me 7 poza që mund t’ju ndihmojnë të arrini takimin ose intervistën tuaj të ardhshme për punë. Jeni gati për sfidën?!

Shkenca pas saj…

Një psikologe sociale në Shkollën e Biznesit të Harvardit, Amy Cuddy, u bë një sensacion mbarëbotëror kur ajo mbajti një fjalim për pozat e pushtetit dhe menjëherë na bëri të gjithë të pyesim se për çfarë ishte kjo. Sipas saj, të bësh një pozë me fuqi të lartë përafërsisht 2 minuta në ditë mund të rrisë nivelet tona të testosteronit me 20% dhe të ulë nivelin e kortizolit me 25%, gjë që, nga ana tjetër, do t’ju bëjë të ndiheni më të sigurt dhe më pak të stresuar.

Poza 1

Edhe njerëzit më të sigurt mund të fillojnë të shqetësohen kur është radha e tyre për të paraqitur një ide të re gjatë një takimi. Këto lloj situatash sociale me ndikim të lartë ku ka një luftë për pushtet mund të shkaktojnë ankthin tuaj. Që ky qëndrim të dalë në mënyrën e duhur pa u dukur shumë kokëfortë, është e rëndësishme ta praktikoni paraprakisht. Kur është radha juaj për të folur, ngrihuni, vendosni duart në tryezë dhe përkuluni përpara. Të qenit në një nivel më të lartë se pjesa tjetër e moshatarëve tuaj do t’ju bëjë të dukeni më të fuqishëm dhe autoritar.

Poza 2

Qëndroni me shpinën drejt, mbajeni mjekrën lart dhe ktheni shpatullat prapa. Sigurohuni që shpatullat të mos jenë të kthyera përpara sepse mund të shfaqet si shenjë dobësie. Duart tuaja nuk duhet të vendosen pas krahëve, pasi kjo mund të perceptohet si e pakëndshme, por përkundrazi, mbështetini ato në parakrah dhe krah. Tani jeni gati të qëndroni në këmbë!

Poza 3

Jeni duke u përgatitur për një intervistë pune. Ju keni pritur për një mundësi si kjo por diçka mungon: ai vetëbesim vrasës që thotë, “Unë do ta zë këtë punë”. Rezulton se mënyra se si uleni mund të vendosë nëse e merrni apo jo punën. Mbështjellja e krahëve rreth bustit, kryqëzimi i kyçeve të këmbës dhe ulja e mjekrës janë të gjitha shenja të një poze me fuqi të ulët. Në vend të kësaj, kur jeni përballë intervistuesit, përpiquni të uleni, duke u mbështetur në karrige. Hapni gjoksin dhe mbështeteni njërin krah në pjesën e pasme të karriges dhe vendoseni tjetrin në krahun e karriges. Ky lloj zgjerimi përcjell një ndjenjë fuqie dhe sigurie.

Poza 4

Vetëbesimi ynë mund të ketë gjithashtu një ditë të keqe, veçanërisht kur bëjmë diçka që nënkupton të rrezikojmë. Është normale të ndjeni flutura në stomak kur shkoni në një takim për herë të parë. Para se të hiqni dorë nga ideja për të takuar dikë të ri, thërrisni ‘Wonder Woman’-in tuaj të brendshëm me këtë pozë. Vendosini këmbët fort në dysheme, në gjerësinë e ijeve. Vendosini duart në ijë dhe nxirrni gjoksin përpara. Mjekra juaj duhet të shtyhet lart si shenjë besimi. Prekja e qafës, ulja e kokës ose kafshimi i thonjve mund të konsiderohen si shenja pasigurie dhe nënshtrimi.

Poza 5

Pas shumë netëve pa gjumë, më në fund vendosni se është koha të merrni atë që meritoni. Përpara se të lejoni që nivelet e kortizolit të rriten, praktikoni këtë disa herë përpara një pasqyre për të fituar besimin që ju nevojitet. Sytë tanë konsiderohen si dritarja e shpirtit tonë, kështu që është logjike të nxjerrim përfundimin se ne mund të kuptojmë se si ndihet dikush prej tyre. Sytë e gjerë e të ndezur bërtasin me zë të lartë: “Duhet të iki nga këtu!” Fotografi Peter Hurley ka dëshmuar se kur i mbyllim sytë dukemi më tërheqës.

Poza 6

Ka një moment historik në çdo marrëdhënie dhe ky është momenti kur mund të takoni vjehrrin tuaj. Ne të gjithë e ndiejmë atë frikë dhe pasiguritë fillojnë të lindin: “A do të bëj një përshtypje të mirë të parë?” Provoni pozën e mëposhtme përpara se t’i takoni. Vendosini fort këmbët tuaja në tokë, ndërsa shtrini gjoksin dhe ngrini kokën. Zgjatni të dy krahët mbi kokë me pëllëmbët e drejtuara nga dielli. Mbajeni këtë pozicion të shtrirë për 2 minuta ndërsa merrni frymë me qetësi për t’ju bërë të ndiheni më të fuqizuar.

Poza 7

Pozat e pushtetit synojnë të rrisin vetëvlerësimin tuaj për çdo lloj situate ku mund të ndiheni të kërcënuar. Edhe nëse e dini se nuk ka rrezik real, të flisni me dikë për herë të parë, të mbani një intervistë ose t’i thoni “jo” dikujt mund të jetë disi një sfidë. Kjo është një nga pozat më delikate. Kërkon përhapjen e gishtërinjve dhe që majat e gishtave të të dyja duarve të prekin njëra-tjetrën. Më pas duhet t’i harkoni duart në mënyrë që majat e gishtave të duken si një kambanë kishe. Ai jep mesazhin se jeni të interesuar dhe të angazhuar me atë që thonë të tjerët.

Më shumë