Mënyrat si të zgjasni “jetën” e rrobave tuaja që tanimë nuk i preferoni më!

Marisa Karabeci
15/03/2022

Këtë mars, ne po festojmë prezantimin e ‘MR PORTER RESELL’, një shërbim krejt i ri që ju lejon të lini vend në gardërobën tuaj duke renditur shpejt dhe me lehtësi rrobat tuaja të vjetra për shitje. Është e gjitha pjesë e strategjisë sonë afatgjatë për t’ju ndihmuar të zgjasni jetën e rrobave tuaja, qoftë përmes kujdesit dhe riparimit ose duke u gjetur atyre një shtëpi të re.

Nuk kemi nevojë t’ju tregojmë se sa e rëndësishme është kjo për mjedisin dhe të ardhmen e industrisë sonë. Duke ia kaluar rrobat tuaja dikujt tjetër kur të keni mbaruar punë me to, ju po ndihmoni në reduktimin e mbetjeve në landfill dhe duke mbështetur stilin afatgjatë. Është një shans që rrobat tuaja të parapëlqyera të dashurohen përsëri. A nuk është një ndjenjë e këndshme?

Megjithatë, ka një ose dy truke që duhen mbajtur parasysh nëse dëshironi të maksimizoni fitimet tuaja dhe të siguroni një shitje të shpejtë. Njihuni me to:

1. Jepini një pastrim të duhur

Ekipi i ‘Reflaunt’ vlerëson gjendjen e secilit artikull që merr përpara se të vendosë për çmimin përfundimtar të tij. Diferenca në çmim midis një artikulli të vlerësuar “i moderuar” dhe “i shkëlqyer” mund të jetë 10 deri në 15% ose më shumë, kështu që është në interesin tuaj të siguroheni që artikulli juaj të marrë notën më të lartë të mundshme. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të investoni në një pastrim profesional. Po, mund të kushtojë pak më shumë, por investimi juaj do të kthehet me interes.

2. Ofroni një përvojë të vërtetë të shitjes me pakicë

Kur bëhet fjalë për blerjet e rrobave të parapëlqyera, janë gjërat e vogla që mungojnë kaq shpesh, etiketat, çantat dhe gjithçka tjetër që kontribuon në atë ndjenjë “shitëse me pakicë” të cilat i mbajnë larg blerësit e mundshëm. Për të zbutur çdo dyshim, përpiquni të rikrijoni atë përvojë origjinale të shitjes me pakicë sa më mirë që mundeni. I keni akoma kutitë dhe çantat? Përfshijini ato. Çanta për këpucë? Përfshijini edhe ato. Nëse je një adhurues i vërtetë për detaje, ndoshta i ke mbajtur edhe etiketat. Mirë për ju, të gjitha ju ndihmojnë. Dhe ndërsa kjo këshillë është pak e dobishme për këdo që ka hequr tashmë etiketat, çantat dhe kutitë, është diçka që duhet mbajtur parasysh për çdo blerje të ardhshme që një ditë mund të kërkoni t’i rishisni.

3. Dini se çfarë shet

Ashtu si çdo treg, tregu i dorës së dytë për modën kontrollohet nga kërkesa. Nëse jeni duke shitur diçka që njerëzit duan, do ta keni shumë më të lehtë. Për këtë qëllim, ne do të rekomandonim të ndërthurni përmbajtjen e garderobës tuaj me atë të MR PORTER. Siç mund ta prisni, ka shumë modë të sezonit të ri për të gjetur këtu, por ka edhe shembuj të asaj që njihet në industri si “vazhdimësi”, produkt që ka qenë i disponueshëm në një formë për shumë sezone dhe nuk tregon shenjë të largimit.

4. Vazhdo kontrollin

Pra, artikujt tuaj janë marrë me korrier të MR PORTER RESELL dhe ato janë pranuar për shitje. Fundi i tregimit, apo jo? Jo! Ju ende mund të kontrolloni përsëri në portalin MR PORTER RISHELL ndërsa prisni që Reflaunt të gjejë një blerës për artikujt tuaj. Nëse mendoni se ato po kërkojnë shumë kohë për t’u shitur, ju keni mundësinë të ulni çmimin. Nëse preferoni t’i mbani ato në çmimin e tyre origjinal të shitjes për më gjatë, sigurohuni që të hiqni dorë nga çdo korrigjim automatik i çmimit.

Më shumë