Lule Mimoza

Silvia Tabaku
25/03/2022

Ishte viti 1946 kur vajza e shkollës tha: “Është një lule e përulur që mund të gjendet kudo”. Ajo po propozonte Mimozën si simbol solidariteti në 8 Mars (Teresa Mattei). Dhe ndërsa ajri i ngrirë kontraston ngjyrat e ndezura të pemëve të Mimozës rreth Tiranës, fjalët e Rezistencës Gëzimi lulëzojnë në mendjet tona: “Pse të flasim për lulëzimin dhe dashurinë kur ka kaq shumë probleme masive, urgjente që duhen përballur? Të shkruash për potencialin e besimit dhe kujdesit, në këtë kohë të historisë, mund të duket si të kapesh me optimizëm pas kashtës ndërsa bota digjet. Por lidhjet e qëndrueshme dhe komplikimet e reja nuk janë një pushim apo shpëtim; ato janë vetë mjetet e zhbërjes së Perandorisë. ” (Joyful Militancy – Carla bergman dhe Nick Mongomery) – dhe në këtë frymë i ftojmë të gjithë të bashkohen me një fokus me bisedën tonë të vazhdueshme të lulëzimit mes miqve dhe bashkëpunëtorëve.

Ende duke reflektuar mbi bisedën për ‘Sex Issue’, presim me padurim mbylljen e hapësirës “Lule Mimoza” të mërkurën më 30 mars në orën 18:00.

Më shumë