Pyetjet që duhet t’i bëni vetes përpara se të angazhoheni në një lidhje!

Marisa Karabeci
10/06/2022

Së fundmi po ju pëlqen dikush, tërheqja ndaj tij/saj mund të jetë e madhe. Mendoni se keni gjetur të duhurin? Epo, ndonjëherë duhet të uleni dhe të komunikoni me ndërgjegjen tuaj, çfarë po ndodh? Prit, pa pyete njëherë veten për një moment dhe pastaj vendos më të mirën. Përgjigjuni këtyre 5 pyetjeve së pari, përpara se të thoni “Të dua”:

1.Bëhet fjalë vetëm për seksin?

Sigurisht, të kesh kimi në dhomën e gjumit është një rëndësi e madhe, por një obsesion apo fiksim për seksin mund të jetë i dëmshëm. Varësia ndaj seksit është një problem psikologjik që mund të sjellë pasoja të rënda mbi jetën dhe marrëdhëniet sociale të atyre që e vuajnë. 

2.A mbani sekrete?

Një çift i dashuruar nuk ka mure, kufij apo sekrete. Pra, para se të angazhoheni në një lidhje, pyesni veten nëse mbani sekrete. Thuhet se mënyra më e mirë për t’i bërë të ditur të gjithëve një nga sekretet tona është t’i themi personit që zgjedhim t’ia tregojmë: “Të lutem mos i trego askujt!”

3.A keni një miqësi të thellë dhe të qëndrueshme?

Nëse po, mund të jeni në rrugën e duhur për ta dashur partnerin tuaj. Pra, pyesni veten se sa e thellë është miqësia juaj me partnerin përpara se të angazhoheni në një lidhje.

4.A ndiheni shpesh xheloz/e?

Një çift i dashuruar është ai që i beson njëri-tjetrit, pavarësisht situatës. Një çift në epsh, i cili shikon vetëm seksin, shpesh gjen arsye për të qenë xhelozë.

5.A prisni përsosmëri nga partneri juaj?

Të jesh i dashuruar do të thotë të pranosh çdo të metë, papërsosmëri dhe të tjera nga partneri. Megjithatë, ata që janë në epsh, shpesh presin që ata të duken të përsosur, të duken perfektë dhe të veprojnë perfekt pranë miqve dhe familjes në mënyrë që marrëdhënia të duket e mirë.

Më shumë