Trajtimet në shtëpi të minutës së fundit kundër celulitit dhe gati për plazh!

Marisa Karabeci
02/07/2022

Tanimë jemi zyrtarisht në sezonin e verës, por ndoshta shumë prej nesh ende nuk i kanë marrë pushimet vjetore. Nëse edhe ju bëni pjesë në këtë grup, jeni në kohë të bëni disa trajtime të minutës së fundit, për të dalë në plazh me një lëkurë të bukur, pa celulit. Trajtimi i minutës së fundit kundër celulitit, masazhe me fito-vajra aktivë! Gama e temperaturës, për shembull, është arma sekrete e protokolleve profesionale kundër celulitit që funksionojnë edhe në minutën e fundit.

Masazhi që alternon aplikimet e vajrave fito-esenciale ngrohëse të kafesë dhe portokallit me kremra freskues me bazë argjile, krijon një lloj gjimnastike vazokonstriksioni dhe vazodilatimi, e aftë të veprojë mbi dy faktorët që përcaktojnë pannikulopatinë edematozo-fibrosklerotike. Adipocitet, të mbërthyer nga fibrat mbështetëse dhe të mbytur nga një qarkullim i dëmtuar, shpërbëhen, akumulimet e lëngjeve në hapësirat ndërqelizore mobilizohen.

Një plotësues thelbësor, si dhe një fazë përfundimtare, e kësaj qasjeje është kullimi limfatik, një metodë e kryer vetëm nga personel i trajnuar në mënyrë adekuate, e cila stimulon mikroqarkullimin limfatik dhe periferik të gjakut për të minimizuar celulitin.

Është gjithashtu një ilaç i minutës së fundit me një cikël të shkurtër trajtimi prej gjashtë seancash, dy herë në javë, silueta rigjen harmoninë. Trajtimet në shtëpi mbështeten në metodat kozmetike që marrin frymëzim nga protokollet estetike. Të mbushura me solucione të kripura, të bazuara për shembull në kripërat e Detit të Vdekur, fashat janë veçanërisht të njohura për të luftuar celulitin.

Ato krijojnë një paketë osmotike që favorizon eliminimin e lëngjeve të tepërta dhe shpesh ofrohen në versione që mund të lahen e ripërdoren. Alessandra Vasselli, kozmetologe, anëtare e bordit të drejtorëve të Aideco, Shoqata Italiane e Dermatologjisë dhe Kozmetologjisë thotë se:

Përdorimi i teksturave që ushtrojnë ngjeshje të tepërt nuk rekomandohen, ato krijojnë një lloj thithjeje të detyruar dhe me përdorim të ngathët, mund të jenë të dëmshme.

Më shumë