Pesë arsyet pse duhet të vizitoni Edinburg!

Marisa Karabeci
06/07/2022

Edoja Edinburgun që në fillim. Pjesën më të madhe të edukimit tim e kalova atje duke mësuar të flas dhe duke zhvilluar aftësi motorike, shumë përpara se ndonjë prej institucioneve të mrekullueshme të hapura sot të ishte një vezullim në sytë e Auld Reekie. Ngado që po e lexoni këtë, ne nuk kemi asnjë justifikim për të mos vizituar ‘kushëririn’ e Londrës për të paktën një arratisje gjatë fundjavës. Këtu janë pesë arsye pse duhet të vizitoni Edinburgun:

Ku të ushqeheni mirë? ‘The Little Chartroom’

Shkoni në Leith për diçka tepër të veçantë. Vakti më i mirë që kam ngrënë në Edinburg ishte në ‘The Little Chartroom’. Verëra fantastike, pjata me imagjinatë të krijuara nga prodhimet vendase. Sa herë që kam qenë këtu, cilësia e ushqimeve të detit ka tejkaluar çdo gjë tjetër. Nuk kam gjë tjetër veç lëvdata për këtë restorant. Një këshillë: Sigurohuni që të rezervoni shumë përpara vizitës suaj.

Ku të konsumoni kafe? ‘Wellington Coffee’

‘Wellington Coffee’ ofron një nga ekspresët më të mirë në Edinburg. Zbrisni shkallët ku takohen Rruga George dhe Hanover në një vend me pllaka. Nëse është një ditë e bukur, merrni një pastë dhe provoni të uleni në tarracë.

Ku të qëndroni? ‘Gleneagles Townhouse’

Nëse doni ta trajtoni veten në një akomodim që balancon vendndodhjen dhe privatësinë, do ta keni të vështirë të bëni më mirë se shtëpia e sapohapur ‘Gleneagles Townhouse’. Me pamje nga sheshi St Andrew ndërtesa vërtet mjaft madhështore përfshin 33 dhoma gjumi luksoze, një tarracë në çati dhe një restorant. Dhomat janë të bollshme dhe të dekoruara me shije.

Ku të konsumoni diçka? ‘Mosque Kitchen’

Është gjithmonë kënaqësia ime më e madhe të prezantoj miqtë me ‘Mosque Kitchen’ në fund të një mbrëmjeje. Kanë ushqimet më të shijshme që kam provuar në jetën time. Unë them të merrni një hapësirë në vendin e tyre të çadrës.

 Ku të pini diçka? ‘Timberyard’

Timberyard ishte paksa një zbulim im i vonë, një vend ku gjithmonë do të kisha dashur të pija. Me një listë të pafundme verërash ju jeni padyshim të llastuar për zgjedhje. Koktejet e tyre bëhen duke përdorur përbërës të foragjeruar vendas dhe pure shtëpie. Vetë hapësira është befasuese, dera e tyre e kuqe e ndezur zbulon dhoma shpellore, të dekoruara rrallë, por bukur. Një menu e caktuar është e disponueshme për darkë, por ka edhe një grup pjatash të vogla të disponueshme edhe në drekë.

Më shumë