Kryegjyshata Botërore Bektashiane

Silvia Tabaku
08/03/2021

Bektashizmi i themeluar nga Haxhi Bektash Veliu në shekullin XIII është një dogmë mistike islame që merret me përsosmërinë shpirtërore të njeriut dhe respekton të gjitha fetë monoteiste.  Selia botërore e bektashizmit u shpërngul nga Anadolli në Tiranë në vjeshtën e vitit 1925,  kur qeveria turke me një vendim të posaçëm mbylli teqetë.  Në Shqipëri, Kryegjyshata Botërore Bektashiane  ngriti një bashkësi të pavarur e të njohur nga të tjerët, e cila ekzistoi deri më 1967.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
kryegjyshataboterorebektashiane.org

Adresa: Rruga Bajo Topulli, Tiranë

Info

Të tjera