Ndërtesa e Institutit të Ish të Përndjekurve Politikë

Silvia Tabaku
08/03/2021

Kjo ndërtesë e ndodhur në Rrugën “Xhorxh W. Bush” ka shërbyer në fillimet e saj si selia e Ambasadës Italiane në Tiranë. Ajo është projektuar ndërtuar në vitet ’20-’30 të shekullit të kaluar. Ndërtesa përfaqëson një miksim të arkitekturës eklektike me atë orientale si dhe me një dozë të vogël të “Art Nouveau”. Ajo u shpall monument kulture në vitin 2007. Sot këtu ndodhet selia e Institutit të Ish të Përndjekurve Politikë në Shqipëri.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
ishperndjekurit.gov.al

Adresa: Rruga Xhorxh Bush, Tiranë

Info

Të tjera