Pallati Presidencial (Pallati i Brigadave)

Silvia Tabaku
08/03/2021

Pallati Presidencial, i njohur si Pallati i Brigadave, u projektua nga arkitektët italianë në fillim Gulio Berte dhe më pas u përfundua nga Gherardo Bosio në vitet 1939- 1941. Fillimisht ishte destinuar për  familjen mbretërore ( Mbreti Zog I) por ndërtimi i tij nuk arriti të përfundonte deri në vitin 1941. Ndërkaq Mbreti Zog ishte larguar nga Shqipëria që në vitin 1939 si pasojë e pushtimit italian të  vendit. Duke filluar nga viti 1992, pas rënies së komunizmit, emri zyrtar i këtij institucioni është  “Pallati Presidencial”. Që nga viti 1945 ndërtesa shërben si Pallat Presidencial  për pritje zyrtare.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
president.al

Adresa: Rruga e Elbasanit, Tiranë

Info

Orari: Çdo fundjavë ora 09:00-16:00

Të tjera

Galeri

COD

Silvia Tabaku