Xhamia e Tabakëve

Silvia Tabaku
08/03/2021

Është ndërtuar në shekullin XVII në të majtë të lumit Lana. Me 16 tetor 1927 rrufeja çau ndërtesën, e cila u rrëzua duke vrarë një ushtar dhe plagosi 11 persona të tjerë. Pas kësaj xhamia e Tabakëve u rindërtua me kontributin e banorëve  dhe u përurua me 28 korrik 1933.  Në vitin 1990 ajo i’u nënshtrua restaurimit kohë në të cilën i’u rindërtua dhe minarja. Ajo edhe sot mban emrin xhamia e Tabakëve.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
Facebook
Instagram 

Adresa: Lagjia e “Tabakëve”, pranë Urës së Tabakëve

Info

Të tjera