Teqeja “Dervish Hatixhe”

Silvia Tabaku
08/03/2021

Teqeja e Dervish Hatixhesë e ndërtuar në vitin 1798 dhe ristrukturuar në vitin 1992 është edhe sot vend i shenjtë pelegrinazhi, lutjesh dhe paqeje.
Kjo teqe i kushtohet një figure të shquar të shek. XVIII siç ka qenë Hatixhe Skënderi, e para femër që mori titullin Dervish. Kjo bamirëse e madhe tiranase u shqua për përkujdesjen e devotshme ndaj komunitetit  sidomos gjatë epidemisë së murtajës.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
epeza2.wixsite.com/dervishhatixhe
Facebook

Adresa: Rruga Dervish Hatixhe, Tiranë

Info

Të tjera