Dhimbje e lehtë

Silvia Tabaku
25/04/2022

🎭“Dhimbje e lehtĂ«â€ 🎭shkruar nga Harold Pinter nĂ« vitin 1958. Kjo vepĂ«r Ă«shtĂ« vĂ«nĂ« pĂ«r herĂ« tĂ« parĂ« nĂ« skenĂ«, nĂ« LondĂ«r, nĂ« vitin 1961.
Pjesa bĂ«n fjalĂ« pĂ«r Ă«ndrrat dhe dĂ«shirat e njĂ« çifti tĂ« martuar. ËshtĂ« e fokusuar mĂ« shumĂ« tek frika e burrit, Eduardit, nga e panjohura, plakja dhe nga kĂ«rcĂ«nimet e tjera tĂ« identitetit tĂ« tij “gjysmak”. Nisur nga kjo valencĂ« negative e karakterit tĂ« tij, vijnĂ« tĂ« gjitha pasiguritĂ« dhe kĂ«rcĂ«nimet e nxitura nga shitĂ«si i shkrepseve, prej tĂ« cilit Eduardi Ă«shtĂ« terrorizuar. Sipas Eduardit, shitĂ«si i shkrepseve Ă«shtĂ« plak, pothuajse tĂ«rĂ«sisht shurdh dhe me njĂ« sy prej xhami. Eduardi dhe Flora vazhdimisht, gjatĂ« pjesĂ«s, zhyten nĂ« kujtimet e sĂ« kaluarĂ«s dhe pĂ«rpiqen tĂ« rikujtojnĂ« vitet e rinisĂ« sĂ« hershme.

Ju mirĂ«presim nĂ« datat 28-29-30 Prill e 1 Maj, nĂ« skenĂ«n e Teatrit Eksperimental, “Kujtim Spahivogli”, ora 19:00.

PĂ«r prenotime: 0695717746

Për më shumë mund të ndiqni:
Facebook
Instagram
tkeks.al

Më shumë