Teatri Kombetar i Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor

Anja Dervishi
08/03/2021

Ky teatër është themeluar në nëntor të vitit 1953, me shfaqjen e parë operistike “Rusalka” të kompozitorit A.S. Dargomizhskij. Fillimisht Teatri i Operës ka funksionuar brenda ndërtesës së Akademisë të Arteve dhe më vonë u transferua në Pallatin e Kulturës, ku ndodhet edhe sot.

Për më shumë informacion mund të ndiqni:
Facebook
Instagram

Adresa: Sheshi Skënderbej, Tiranë

Info

Të tjera