Tirana international film festival 2023

Sindi Metushi
22/09/2023

Satyajit Ray mori shumë çmime të mëdha në karrierën e tij, duke përfshirë një Luan të Artë, një Ari të Artë, dy Arinjtë e Argjendtë, shumë çmime shtesë në festivale dhe ceremoni ndërkombëtare të filmit dhe një çmim Nderi të Akademisë në 1992.

  1. Qyteti i madh (Mahanagar) nga Satyajit Ray | Indi | 1963 | 130′ | Dramë
  2. Gruaja e vetmuar (Charulata) nga Satyajit Ray | Indi | 1964 | 114’ | Dramë, Romancë
  3. Frikacak (Kapurush) nga Satyajit Ray | Indi | 1965 | 67’ | Dramë, Romancë
  4. Shenjti (Mahapurush) nga Satyajit Ray | Indi | 1965 | 64’ | Komedi, Dramë
  5. Heroi (Nayak) nga Satyajit Ray | Indi | 1966 | 117’ | Dramë, Satirë
  6. Zoti Elefant (Jai Baba Felunath) nga Satyajit Ray | Indi | 1979 | 116’ | Aventurë, Familje

DITA / ORA

Gjatë gjithë ditës (E mërkurë)

VENDI

Kinema Millennium

Rruga Murat Toptani

Më shumë