Muzeu Mezuraj

Silvia Tabaku
08/03/2021

Ky muze i ndodhur në Rrugën e Kavajës , shumë pranë qendrës së kryeqytetit përmban disa koleksione. Koleksioni arkeologjik i muzeut  Mezuraj ka një karakter që plotëson gati të gjitha dimesionet  e një koleksion përfaqësues. Ky koleksion është i pasur dhe i shumëllojtë dhe është krijuar në një periudhë relativisht të shkurtër në bazë të blerjeve të autorizuara, të licencuara dhe noteriale.  Një gjini tjetër arti që përfaqësohet në muzeun Mezuraj është dhe skulptura që përfaqësohet kryesisht nga koleksioni i skulptorit Adnan Bushati. Një janë edhe skulpturat në dru. Gjenden afro 20 skulptura druri me figura antropomorfe, përgjithësisht një figurë e vetme ose dy figura të gërshetuara sipas konceptit memetik të abstraguar.

Adresa: Rruga e Kavajës, Tiranë

Info

Orari: Nga e hëna në të shtunë, ora 09:00 - 18:00

Të tjera