Atje ku mali takon hënën

Silvia Tabaku
24/12/2021

🎉 FUNDJAVA E FËMIJËVE 🎭
“ATJE KU MALI TAKON HËNËN” nga GRACE LIN.
Çdo të shtunë & të dielë, ora 11:00 në Teatrin Metropol.

Biletaria:
☎️ +355 67 227 0668

Vepra është e bazuar në një legjendë Kineze, një ndërthurje midis realitetit dhe përrallës, ku në qendër është një vajzë e vogël e quajtur Minli dhe familja e saj e varfër. Gjithçka që Minli kishte ishin imazhet e përrallave që dëgjonte nga babai i saj dhe psherëtimat e nënës. Një ditë, në bazë të përrallave dhe takimit me Peshkun e Artë ajo vendos të ndryshojë fatin e varfër të shtëpise dhe të nisë udhëtimin e saj për tek mali i pafund që të gjejë plakun e motshëm të hënës. Gjatë udhëtimit takon njerëz dhe krijesa të ndryshme të përrallave si për shembull Dragoin, i cili do të bëhet dhe shoku i saj më i mirë. Në fund, pas shumë peripecive dhe aventurash, Minli kupton se nuk kishte nevojë për asgjë tjetër përveçse familjes së saj. Ajo niset për në shtëpi e lumtur që gjatë udhëtimit kishte ndihmuar jo vetëm shokun e saj dhe shumë të tjerë, por pa vetëdije kishte ndryshuar dhe fatin e shtëpisë së saj.

Regjia: Joana Omeraj
Interpretojnë: Amri Hasanlliu, Elona Hyseni, Erdet Miraka, Ketjona Pacnikaj, Klesta Shero, Luisa Dinellari, Roerd Toce, Sara Koci Xhino Musollari
Skenografia: Henri Dimo
Koreograf: Erdet Miraka
Kompozitor: Amri Hasanlliu
Tekstet e këngëve : Elona Hyseni
Ndriçimi: Ergys Baki
Formulimi Muzikor: Joana Omeraj
Efektet Speciale: Lindar Kaja

Adresa:
Rruga Ded Gjo Luli, Tiranë 

Ndiqni Teatrin Metropol
Në Instagram: @teatrimetropol
Në Facebook: Teatri Metropol

Më shumë